Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 18. 2. 2019.

| Ekonomija

Ministarstvo odbrane ćuti o navodnom opraštanju “aerodromskog” duga

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
ugovor
Šta se dešava sa ovim ugovorom?; printskrin

Da li, kada i pod kakvim uslovima će zbog poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” državi biti raskinut ugovor između Ministarstva odbrane i Grada Niša, u Ministarstvu ne odgovaraju novinarima.

Dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da će dug koji Niš ima prema vojsci biti raskinut, te Grad neće plaćati penale, u Ministarstvu odbrane o ovome ćute.

Ni duže od mesec dana otkako su novinari Južnih vesti uputili pitanja mejlom ovoj instituciji nema odgovora na pitanja da li je zaista u proceduri raskid ovog ugovora iz 2009. godine, koji je Bulatović neposredno pred poklanjanje niške vazdušne luke ocenio kao "štetan".

Podsetimo, dok niški gradonačelnik Darko Bulatović uverava da poklanjanje Aerodroma "Konstantin Veliki" državi znači opraštanje duga koji Grad ima prema Ministarstvu odbrane, u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju (NKD) kažu da ne postoji nijedan dokument koji to potvrđuje.

Od prenosa vlasništva prošlo je 5 meseci, a pitanje duga aktuelizovano je nakon informacija da Gradu uskoro stižu "penali" i rate od 6.000 evra dnevno.

Inače, Bulatović je krajem marta 2018. godine, tvrdio da je glavni “krivac” za to što Grad mora da pokloni aerodrom “štetan” ugovor iz 2009. godine i da ugovor ne može da se menja. Sada kaže da će ugovor biti raskinut i da je to definisano zaključkom Vlade Srbije od marta prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    20:10 // 19. 2. 2019.

    Ne odgovaraju na pitanja,ali plate iz budzeta redovne!

  • R/M

    16:46 // 18. 2. 2019.

    Ako je ugovor štetan zašto je vlast srpske napredne stranke zaključila aneks uz isti taj "štetan" ugovor? Pošaljite to pitanje kabintu gradonačelnka. ZAŠTO, ZAŠTO SMO POTVRDILI I PRODUŽILI AGONIJU, AKO JE AGONIJA.

  • Duka Dukic

    11:41 // 18. 2. 2019.

    Pa veliki francuzi,gde je prosecna plata 2000e,izadju i zapale Pariz zbog 0,1% povecanje goriva,ili bilo cega sto im se ne svidja!A mii,mi nebeski,jadni i bedni,sve bi dali samo da motamo kablove!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: