Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 15. 3. 2023.

| Ekonomija

Ministarstvo traži firmu za stručni nadzor radova na gasovodu Niš - Dimitrovgrad

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
gas
Radovi u toku; foto: : ilustracija, flickr - Alistair Hamilton

Izgradnja magistralnog gasovoda od Niša do Dimitrovgrada je u toku, a Ministarstvo rudarstva i energetike sada traži firmu koja će pružiti projektantski nadzor tih radova. Procenjena vrednost javne nabavke je 16,5 miliona dinara.

Tim inženjera će biti tehnička podrška Ministarstvu koji će biti zadužen za saradnju sa izvođačem radova, a između ostalog njihov posao biće i prisustvo radnim sastancima, obilazak gradilišta, komunukacija i izveštavanje naručioca radova.

Tender je otvoren do 19. aprila.

Podsetimo, ukupna cena interkonektora između Bugarske i Srbije koštaće 88,5 miliona evra, dok će, kako je rečeno oktobra 2022. godine u Jelašnici kod Niša, Evropska Unija donirati 50 miliona. Pored Niša, gasovod će obuhvatiti još 3 merno-regulacione stanice za gas u Beloj Palanci, Pirotu i Dimitrovgradu.

Planirani kapacitet interkonektora je 1,8 milijardi kubnih metara prirodnog gasa godišnje, a povezivanje gasnih mreža između Srbije i Bugarske, omogućiće Srbiji sigurnije i stabilnije snabdevanje iz različitih sistema, posebno iz Azerbejdžana i Grčke, čiji terminali mogu da prime gas iz čitavog sveta.

Gasna veza u Srbiji je dužine 109 kilometara, a ukupna dužina dvosmernog gasovoda kroz obe države je 170 kilometara, od Novog Iskara u blizini Sofije do Niša.

Glavni izvođač radova je kompanija Glavbolgarstroy.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    12:13 // 16. 3. 2023.

    Predlazem Milenijum posto su oni "eksperti" za sve vrste poslova. Cudo da se niste setili ili cekate nekoga vaseg da otvori firmu

  • Mića

    21:42 // 15. 3. 2023.

    Ne treba olako shvatiti i zafrkavati se, gas je to.Svaka greška i nestručno odradjen posao mogu dovesti do toga da stradaju nedužni ljudi.Ne volim gas ni u kakvoj eksploataciji.

  • Tajanstveni Alan

    18:41 // 15. 3. 2023.

    Nema strucnijih od Medjaraca ! Vecernji fakulteti su im ulili strucnost, i rakete mogu da projektuju,prave i kontrolisu .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: