Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 25. 2. 2014.

| Ekonomija

Moguća saradnja Norvežana i Grada Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
biznis-inkubator-centar2.jpg
Biznis inkubator centar (BIC) smešten u pogonu nekadašnje Mašinske industrije, arhivska fotografija

Za sada neimenovana norveška kompanija zainteresovana je za proizvodnju bezbednosne opreme u prostorijama niškog Biznis inkubator centra, rečeno je na Gradskom veću.

Ovaj centar, koji je bio namenjen razvoju malih preduzetnika, doživeo je, prema rečima pomoćnice gradonačelnika Niša Dejane Stefanović, pravu rekonstrukciju.

Došla je nova direktorka Ljiljana Urošević, koja je ranijih godina živela i radila u Roterdamu kao finansijski inspektor, a revidirani su i postojeći ugovori sa stanarima, tako da su mnogi od njih napustili Inkubator centar.

Gradsko veće usvojilo je određene izmene postojećeg projekta Drugog inkubacionog ciklusa Biznis inkubator centra (BIC), a najavljena su i nova ulaganja.

- Norveška ambasada je potpuno nova priča, gde oni ulaze u zajednički projekat sa Gradom. U planu je otvaranje pogona za proizvodnju bezbednosne opreme - rekla je Stefanović na sednici Veća.

Da bi se ova saradnja realizovala neophodna su garantna sredstva grada namenjena Inkubator centru, pa je zbog toga Gradsko veće odobrilo 17 miliona dinara ovom centru.

dejana Dejana Stefanović očekuje Norvežane u BIC-u U BIC-u je već počeo sa radom Centar za zavarivanje, koji poseduje sve evropske dozvole i upošljava petoro radnika. U planu je i uzgajanje pečuraka.

- Ono što će otvoriti BIC je ogranak za proizvodnju pečuraka. U poseti nam je bio zamenik ambasadora Izraela. Sa njim smo razgovarali o plastenicima, jer plastenike već imamo iza zgrade BIC-a. Tu bi proizvodili neku vrstu brze hrane, radili bi mariniranje pečuraka, a posao bi moglo da nađe 20-ak ljudi - rekla je Stefanović.

Takođe, kod evropskih fondova aplicirano je sa 4 projekta ukupne vrednosti 4 miliona evra, a uskoro bi trebalo i da se zna da li su projekti odobreni.

Podsetimo, BIC je formiran krajem 2005. godine u prostorijama nekadašnje Mašinske industrije u Šumadijskoj ulici, nedaleko od OTC-a. U startu je imao 13 preduzetnika koju su delimično uz pomoć grada, a delimično uz projektno finansiranje obavljali svoje delatnosti, uglavnom proizvodnog tipa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Velickovic

    23:22 // 20. 7. 2014.

    Što se gospođe Ljiljane Urošević tiče, ona je veliki profesionalac i ja sam siguran da će ona uraditi ono što je najbolje za BIC. Veliki je borac i veliki čovek.

  • Jelena Tanić

    00:50 // 4. 3. 2014.

    revidirani su i postojeći ugovori sa stanarima-
    Nisu revidirani već su ugovori jednostrano raskinuti, direktorka se brani Gradonačelnikom, a izbacivanjem stanara grad Niš sjajno brine o preduzetništvu

  • branislav paunovic

    12:30 // 28. 2. 2014.

    Ponasanje direktora BIC DR LJILJANE UROSEVIC je sramno,ako nas je u Holandiji prdstavljala kao ovde onda nije ni cudo sto nas u svetu niko ne ceni.Da je bila sposobna opstala bi u Holandiji.

    • Bojan Marinkovic

      09:09 // 1. 3. 2014.

      Branislave lupas gluposti. Mozda ti smeta sto gospodja Urosevic lako prepozna nase kumovsko-pobratimske relacije i sasece ih u korenu. Sacekajmo njene rezultate pa onda komentarisi

    • B.Randjelovic

      03:38 // 7. 3. 2014.

      Branislave, imas tezak psihicki poremecaj. Radis u MIN Zastiti, tvoja karijera se svodi na otvaranje kapije. Kako te nije sramota da ovakve gluposti pises o toj zeni koja je podigla BIC iz propasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: