Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 11. 10. 2023.

| Ekonomija

Moguće ponovno poskupljenje grejanja u Nišu zbog nove cene gasa

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
grejanje
Nastavljen trend rasta cena; foto: arhiva JV

Ukoliko 1. novembra dođe do poskupljenja gasa, Nišlije će već od 1. januara varijabilni deo računa za grejanje plaćati za oko 10 odsto više, što će biti treće poskupljenje u samo godinu dana.

Novu cenu grejanja u Nišu, Gradsko veće usvojilo je sredinom avgusta, a zbog najave da će uskoro poskupeti i gas, v.d. direktora JKP "Toplana Predrag Milačić saopštio je da je moguće novo poskupljenje početkom naredne godine.

Gas značajno utiče sa nekih 89 odsto u ceni varijabilnog dela, ako ulazni parametri budu isti kao što su trenutno, mazut, električna energija i ostalo, trebalo bi onda da se desi da varijabilni deo poskupi oko 9 odsto - rekao je Milačić.

On je istakao da sa trenutnom cenom, građani za prosečan stan od 50 kvadrata izdvajaju oko 60.000 dinara na godišnjem nivou, čime su smatra da su među gradovima sa najjeftinijim grejanjem.

Da li će time moći i u budućnosti da se pohvale, s obzirom na trend rasta cena, ne može se tvrditi sa sigurnošću, jer će već od 1. januara na adrese Nišlija ponovo dolaziti veći računi.

To će ujedno biti i treće poskupljenje u samo godinu dana, s obzirom na to da je februara cena grejanja u Nišu "skočila" za oko 7 odsto, a zatim za još 8,42 odsto od oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MedTeh

    13:39 // 12. 10. 2023.

    U kojoj realnosti ovi zive, 60k za godinu. To je prosek od 5000. Ja imam 62kvm i sad sam platio 8100din za septembar,ispod 6000 nisam dao objedinjenoj nisam da za mesec ove godine a ako ode za 10% gore placacu grejanje preko 13.000 sto mi se nikad nije desilo. Cak ni povecanja koje ce drzava da da narodu pojesce ova lokalna poskupljenja za tudje dzepove. Na narod ne mislite samo na sebe bruke

  • Miki

    22:40 // 11. 10. 2023.

    Vreme socijalizma i komunizma je davno prošlo. Stan na Bulevaru ili u centru nije socijalna kategorija. Ako ne mogu da plaćaju troškove, neka prodaju i odu na jeftiniju lokaciju. Kupiće ovi što mogu da plate… industrijski kapitalizam

    • MedTeh

      13:43 // 12. 10. 2023.

      Ma pazi ako te poslusam. Zelim da zivim gde ja hocu. Ali poskupljenja toplane i Objedinjene su preterale svaku meru, em sto cene divljaju em sto svako koristi priliku da se ovajdi o ovaj jadan narod em politicari, lekari i svako neko trazi neku koverticu ne mora da znaci sa svi mogu ovom narodu da deru kozu s ledja. Pa ima negde neke granice. Ja da trpim vise ne zelim

  • Nikola Tijanic

    21:53 // 11. 10. 2023.

    Stanovi sa centralnim grejanjem su uglavnom stare zgrade koje su naseljene starijim ljudima/penzionerima. Dosta njih potrose pola penzije samo da plate centralno grejanje (sa koga je inace skoro nemoguce da se iskljucis). Ovo je tragicno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: