Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 29. 8. 2023.

| Ekonomija

Momirović: "Niš treba učiniti atraktivnijim za mlade ljude"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
momirovic (1)
Ministar u poseti Nišu; foto: Đ.K.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je treba raditi na tome da Niš postane atraktivniji za mlade ljude i da postane motor razvoja u intelektualnom i ekonomskom smislu. On je prilikom posete Nišu istakao da se vidi poboljšanje u pojedinim segmentima poput smenjenja nezaposlenosti.

momirovic Obišao niške kompanije; foto: Đ.K. Momirović je naveo da u Nišu posluje oko 3.700 privrednih društava i oko 11.000 preduzetnika i da im treba omogućiti bolju perspektivu i pomoći im da zaposle što više ljudi.

Grad Niš treba učiniti još atraktivnijim, pre svega za mlade ljude, i da ovaj grad postane motor razvoja u intelektualnom, ekonomskom i svakom drugom smislu - rekao je ministar.

Dodao je da je u Nišu nezaposlenost značajno smanjena i da vidi da ekonomska inicijativa “Otvoreni Balkan” daje rezultate i omogućava lakše poslovanje sa Severnom Makedonijom što se odražava na veći izvoz.

U poslednjih deset godina izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda porastao je sa 2,1 milijarde evra na 4,2 milijarde evra, a to je ujedno i najbolji pokazatelj koliko je naša prehrambena industrija ojačala u proteklom periodu, i zato je jako je važno da se investira u prehrambenu industriju - istakao je Momirović.

Ministar se sastao sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i predstavnicima Regionalne privredne komore Niša i zajedno su obišli kompanije Milk House i Unijapak u Nišu. Tom prilikom je rekao da će Vlada Srbije pomoći domaćim proizvođačima kroz različite modele podsticaja i da je cilj da se još više unapredi poslovno okruženje, jača domaća privreda, podstiče izvoz i stvara povoljno okruženje za investicije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • cao cao

    23:29 // 30. 8. 2023.

    odlazite s vlasti, i bice interesovanja odmah be, brige

  • Ivan

    22:29 // 30. 8. 2023.

    Koji mladi? Svi otišli preko kralju. Jedino ako si mislio na diskoteku, toga nema.

  • zika

    17:15 // 30. 8. 2023.

    za koje mlade, mora da si presisao sinoc.

    • Tuc,tuc,muc,tuc

      15:15 // 31. 8. 2023.

      Ziko ovaj me podseca na Baneta kad bio mladji.Samo zamuckivao morao da uci i cita na poso ono kad mu napisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: