Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 5. 8. 2016.

| Ekonomija

Motel u Vranju zbog duga radnicima na prodaju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
motel-Vranje-foto-I.M..jpg
Prva licitacija zakazana je za 7. septembar; foto: I.M.

Čuveni motel na ulazu u Vranje mogao bi uskoro biti prodat da bi se namirile zarade 31 radnika Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge koji su dugovanja potraživali na sudu.

Osnovni sud u Vranju oglasio je prodaju, a prva licitacija zakazana je za 7. septembar. Procenjena vrednost objekta je 124.843.840 dinara.

Kako je “Južnim vestima” potvrdio predstavnik Države u Skupštini ovog privrednog društva Zoran Velinović, možda neće ni doći do prodaje jer se pregovara sa radnicima, kojih ukupno ima 62, o povezivanju radnog staža i isplati socijalnog programa.

Pokušavamo da sa Ministarstvom privrede rešimo jednu prilično komplikovanu situaciju. Trenutno Privredno društvo zvanično postoji, iako od maja prošle godine objekti nisu u funkciji.    Nisu isplaćene plate, ni poreske obaveze jer se svi radnici vode kao da su još zaposleni, pa se i njima duguje za plate i osiguranje – objašnjava Velinović.

Prema njegovim rečima, Privredno društvo nije ugašeno, nije likvidirano, nije privatizovano, a ostalo je sa “nekim nerešenim statusom”.

Razmatraju se dve mogućnosti. Prva, ukoliko dođe do dogovora sa radnicima, obavi se procena imovine, pa Ministarstvo privrede treba da donese odluku da se Motel i još nekoliko lokala prodaju, a da ostane Hotel u centru grada koji takođe nije u funkciji i da radnici koji ne žele da uzmu socijalni program nastave sa radom.

Drugi model je klasična privatizacija koja je već moguća na zakazanoj prodaji 7. septembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Marković

    09:19 // 7. 9. 2016.

    Nakon mnogo zaostalih plata, i bez zdravstvene zaštite, živimo sa raznim bolestima u bedi i siromaštvu. Izborili smo se za svoja prava na Sudu. Tražimo svoje. Malo nas je, oko 60 radnika radnika. Svi pogledi su nam ka Državi koja je naš Vlasnik. Lako može da nas izvuče ili da nas dotuče. Verujemo našoj Državi i lojalni smo joj. S poštovanjem... Dragan !

  • Banjac

    17:11 // 5. 8. 2016.

    Toncevi da povucu potez da radnici ne trpe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: