Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:36, 3. 8. 2021.

NKD: Dug Grada Niša zbog zemljišta poklonjenog aerodroma i dalje nije otpisan, građanima "preti" kamata

aerodrom Zašto Nišu još nije otpisan dug, a nateran je da pokloni aerodrom, pitanje je od 6.313 evra dnevno; foto: arhiva JV

Iako je pre tri godine Grad Niš poklonio Aerodrom "Konstantin Veliki" državi, iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju navode da Vlada Srbije još nije otpisala dug za zemljište oko aerodroma i pored zahteva koji je gradonačelnica Dragana Sotirovski republičkoj vlasti uputila u tajnosti. Već godinu dana se na dnevnom nivou građanima računa kamata od 6.313 evra, pa iz NKD-a pozivaju državu da ne ignoriše zahtev nadležnih u Nišu, kao i da pretnju kamatom "skinu Nišlijama s vrata".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Pa zasto se placa vojsci ako je gradski

    09:53 // 3. 8. 2021.

    Ako je aerodrom gradjana Nisa, zasto onda vojska trazi ovu kamatu? Koliko vidim aerodrom je vojni uvek bio jos od Prvog svetskog rata i povremeno dato da bude i civilni kao usluga gradu.
    Politicka laz je da je aerodrom grada Nisa tj jeste bio od 2011. kada Sutanovac nesto muckao ali vojska trazi svoje i treba da trazi. Ne znam zasto se lazu gradjani Nisa da je njihov aerodrom - zbog komunista?

    • NSS

      13:14 // 3. 8. 2021.

      Kako to mislis "vojska treba da trazi svoje". Jel to vojska Srbije ili neke druge drzave? Od cega je vojska kupovala zemljiste za kasarne, od cega je gradila objekte? Iz budzeta republike naravno kako onda to moze biti imovina vojske kada se iz budzeta izdvaja za sve od gradjenja objekata, odrzavanja objekata pa do plata vojnika i staresina. To moze samo biti drzavna svojina.

    • AntiPA

      08:03 // 4. 8. 2021.

      Mnogo ne znas. Aerodrom Nis je gradjen iz samodoprinosa koje su placale Nislije. Ovde se govori o ZEMLJISTU koje je vojska pokusala da proda gradu za nenormalno velike pare, sto recimo nisu smeli da urade u Beogradu ili Novom Sadu.

      Ne lupetaj sta ne znas bote.

  • milos

    09:20 // 3. 8. 2021.

    ta ista gradonacelnica neka mi plati restituciju sto je vlasnistvo bilo zemlje deo aerodroma dobijenom presudom zadnjih 8 meseca 50.000e.

  • Smuk

    12:07 // 3. 8. 2021.

    "Ovi" što naplaćuju kamatu kamatine kamate , znaju sa kakvim narodom imaju posla i samo "trpaju" ! "Dobiće" narod po 20.000 din. i opet će taj isti narod ostati siromašan - materijalno a duhovno odavno, zahvaljujući sebi a ne zato što gleda "Pink","Happy",RTS1, što čita "Informer","Alo" i itd.
    Najviše su oštećeni oni čijim je precima oduzeta zemlja a nije isplaćena pravična naknada !

    • Stanko

      14:18 // 3. 8. 2021.

      Ironija je sto ce i ti ljudi cijim je precima bilo oduzeto zemljiste zajedno sa svima nama placati dugove koje su nam napakovali.

  • Torpedo

    09:27 // 3. 8. 2021.

    Gradjani, pravi, nemaju srce zeca ili misa, nisu samozivni i ne govore " sta me briga" ! Tako,da , cepajte do daske !
    NKD ne moze samo da trazi od gradske vlasti otpis duga, vec i da se bavi edukacijom stanovnistva ! Da, tesko je sa ovakvim narodom i ne moze se preko noci ali se mora "na teren" a ne samo saopstenjima !
    Sa bahatlijama, sto zajahase, ne moze drugacije !

  • Abudabinus Filohije

    09:43 // 3. 8. 2021.

    Ovo su ostavili u slučaju da se promeni vlast u Nišu da imaju čime da ih pritiskaju iz Beograda. Ne vidim drugi razlog.

  • Зоран Васиљевић

    11:07 // 3. 8. 2021.

    Сви одборници који су изгласали поклањање аеродрома Републици (а тачно се зна који су) треба да одговарају материјално и кривично за наношење штете Граду оног дана када падне ова криминогена власт (а пашће). Они су били власници својих мандата, тако да нема изговора да су их натерали из странке. Лустрација за напрдњачку багру.

  • Robin Hud

    12:32 // 3. 8. 2021.

    Taj dug cuvaju jer se plase da ce izgubiti Nis na izborima, pa da mogu da ga ucenjuju ako ostanu na vlasti na repubickom nivou. Zato bi trebalo da izgube kompletne izbore

    • Stanko

      14:16 // 3. 8. 2021.

      I meni se tako cini. Kao da igraju sah sa nama.

  • Toma Mona kaže da ga boli uvce za Niš

    12:49 // 3. 8. 2021.

    Neka vrate aerodrom, Bojana da upravlja ponovnim oživljavanjem aerodroma, sa mogućnošću da se zahvali svim novozaposlenima za izgaranje na poslu, pa neka Toma Mona više ne brine o Nišu. Pošto su BG naplatnu rampu skoro do Smedereva dogurali, a niške bezmalo u centar nabili, onda neka plaćaju Nišu nadoknadu za korišćenje našeg zemljišta, neka plaćaju firmarinu, neka ubacuju u budžet procenat zarade

  • Aca

    09:05 // 3. 8. 2021.

    Lombrozo neka odgovara on je potpisao!

  • NOC 6. PAKLA OKO IGRALISTA BULEVAR NEMANJICA 23 NAKON POSTAVLJANJA REFLEKTORA PO LICNOJ ZELJI SUPRUGE GDINA SOTIROVSKOG

    18:59 // 3. 8. 2021.

    Celonocni odmor za stanare-reflektori iskljuceni.I dalje se ocekuje pronalazak on/off automatike po tajmeru.Mozda je u magacinima Elektrodistribucije?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: