Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 6. 9. 2018.

| Ekonomija

Na jugu Srbije država prodaje lokale, hale i zemljište

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
U "Kalči" mnogo praznih lokala
U "Kalči" mnogo praznih lokala; foto. google.maps

Dva lokala u Tržnom centru "Kalča", poslovni prostor na Bulevaru Cara Konstantina u Nišu, hale u Pirotu i poslovni prostor u Leskovcu nalaze se među 10 objekata na jugu Srbije koje je republička Direkcija za imovinu stavila na prodaju.

Među nepokretnostima koji su oglašeni za prodaju nalaze se 2 lokala u "Kalči", površine 36 i 38 kvadrata, a početna cena iznosi nešto više od 42.000 evra za prvi, i 45.000 evra za drugi.

Za ukupnu cenu nešto veću od 107.000 evra u Nišu, na Bulevaru Cara Konstantina, prodaju se 3 zgrade za industrijsku delatnost i 2 objekta za poslovni prostor. Svi ovi objekti se prodaju kao jedinstvena celina.

Država je oglasila i prodaju poslovnog prostora u Leskovcu veličine 166 m2, koji se nalazi u Ulici 22. novembra bb, a čija je početna cena 46.494 evra. U leskovačkom selu Drćevac prodaju se 2 pomoćne zgrada sa zemljištem, a njihova početna vrednost je oko 20.000 evra.

U Lebanu će se na licitaciji nadmetati za objekat grafičke industrije, dok se u Ražnju prodaje zemljište sa izgrađenim objektom od 74 kvadrata.

Konačno, država je odlučila da proda i 3 velike hale u Pirotu, šleper halu, servisnu halu i remontnu halu, koje se nalaze jedna do druge, ali se prodaju u odvojenim ponudama. Cena po kvadratu iznosi oko 193 evra, a u cenu ulaze i objekti i zemljište oko njih.

Kako navode u Direkciji za imovinu, spisak svih nepokretnosti može se preuzeti na njihovom sajtu, a vlasnici objekta će postati onaj ko ponude najviše.

U tekstu oglasa navode da se prodajna dokumentacija otkupljuje za 5.000 dinara, a zainteresovani kupci moraju da uplate depozit od 10 odsto početne cene do 15. septembra. Ponude se dostavljaju do 18. septembra, a javno otvaranje ponuda je 2 dana kasnije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Logiko laku noc

    14:54 // 9. 9. 2018.

    Nikad veci rast ili suficit,a nikad manji natalitet. Sad cemo Gazivode i Trepcu da damo kinezima i manemo se prodaje lokala.

  • Anonimus

    12:38 // 8. 9. 2018.

    Da se "pokrije suficit"i penzije skoce sa 70 na 78 hiljada dinara zajedno sa nacionalnom verovatno. Jos samo Gazivode da prodamo,sreca sve ono sto vredi u Srbiji ostade nase. Lokali su sitnica.

  • Mara

    21:37 // 6. 9. 2018.

    Sve predadoše

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: