Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 15. 7. 2013.

| Ekonomija

Na listi za stečaj iako posluju pozitivno

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
EI-KOmerc.jpg
Poslovna zgrada "EI Komerca"

Akcioni plan Vlade Srbije za preduzeća u restruktuiranju predivdeo je “hitan stečaj” i za niški “Ei Komerc” koji, kako kaže direktor Bratislav Živadinović, posluje pozitivno, a radnici redovno primaju platu.

Direktor Živadinović tvrdi da svojim poslovanjem njegova firma ne zaslužuje to mesto. Naglašava da su isplaćene zaostale zarade radnicima, glavnice dugova prema poveriocima, renoviran je magacin i stavljeno je u funkciju 900 kvadrata magacinskog prostora.

- Pri svemu ovome, racionalizovano je poslovanje, tako da nema novih zaduživanja, ne postoje hipoteke, zaloge i ostalo, nema dugovanja prema poslovnim bankama. Redovno se isplaćuju zarade do 5-og u mesecu za prethodni mesec. Redovno se isplaćuju poreske obaveze (PDV), porezi i doprinosi i ostali troškovi poslovanja i uredno zdravstveno osiguranje imaju svi radnici - kaže direktor.

I pored toga što su poslednja tri bilansa pozitivna i preduzeće ostvaruje dobit, “EI Komerc” je svrstan u prvu kategoriju, dok su neki članovi “Holding korporacije EI” koji lošije posluju ili izuzeti iz Akcionog plana ili svrstani u 4. kategoriju.

ei komerc Tabela poslovanja određenih preduzeća "Holding korporacije EI"Kao primer Živadinović navodi “EI Čegar” koji je izuzet iz Akcionog plana, a u 2012. je poslovao sa gubitkom od skoro 30 miliona dinara. Račun ovog preduzeća je blokiran više od godinu dana. Tu je i “EI Elmag” koji je svrstan u 4. grupu iako je beležio gubitak od 21 milion dinara i kratko bio u blokadi.

Predsednik Skupštine “Holding korporacije EI” Miloš Delibašić takođe smatra da je Akcioni plan urađen previše “subjektivno, neprofesionalno i bez ikakvih unapred utvrđenih kriterijuma”.

- Neselektivnim pristupom bez ikakvih ekonomskih kriterijuma u Akcionom planu svrstan je EI Holding u 1. kategoriju stečaja sa nekim zavisnim preduzećima, a neka preduzeća iz sastava EI Holdinga uopšte nisu pomenuta. Dok je gubitaš Elmag iz sastava EI stavljen u 4. kategoriju, sve prema merilima nekih gradskih moćnika uz pomoć određenih ljudi iz Agencije za privatizaciju - stoji u saopštenju Delibašića.

ei Deo kompleksa EII Živadinović i Delibašić uputili su dopise ministru finansija Mlađanu Dinkiću u kojima ukazuju na propuste u Akcionom planu i traže da se aktivira zaključak Vlade iz 2009. godine i Prebacivnje EI Holding Niš sa svim zavisnim preduzećima u 4. kategoriju Akcionog plana za okončanje restrukturiranja, kao što je urađeno sa zavisnim preduzećem Elmag iz sastava EI Holdinga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • john john

    21:08 // 15. 7. 2013.

    gradonacelnik bi preduzeo nesto ali je zauzet tvitovanjem. osim toga on i SNS su preuzeli odgovornost za Radnicki...ne mogu sada i ovim da se bave...

  • veselin radulovic

    18:23 // 15. 7. 2013.

    Pa naravno kad je dosao URS, to se i ocekivalo.

  • Marko

    16:04 // 15. 7. 2013.

    Niko vise nema komentara ;)

    • ;)

      17:26 // 15. 7. 2013.

      Ima li smisla komentarisati rad ministarstva finansija kada je Vlada postavila kao nezavisnog člana NO JP Putevi Srbije poslanika, odbornika, direktora Direkcije...visokog funkcionera URSa, a zakon...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: