Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 4. 10. 2016.

| Ekonomija

Na prodaju vojna imovina u Nišu, Pirotu i Surdulici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kasarna
Kasarna "Filip Kljajić" jedan je od vojnih objekata koji se prodaje; foto: građanin.rs

Kasarne “Filip Kljajić” u Nišu i “Vlasina” u Surdulici samo su neki od vojnih objekata koji se ne koriste već godinama, a koje republička Direkcija za imovinu prodaje po cenama od nekoliko miliona evra.

Pomenuta Direkcija je 1. oktobra oglasila prodaju 22 vojne nekretnine na teritoriji čitave Srbije, a nekoliko objekata i placeva nalazi se i na jugu Srbije.

Svakako najpoznatija je kasarna “Filip Kljajić” u Nišu čija je početna cena 5,3 miliona evra. O njenoj prodaji govorilo se i pre nekoliko godina kada je kompanija “Clean Earth Capital” kupila kasarnu “Bubanjski heroji” koja se nalazi preko puta.

Inače, reč je o širem centru Niša i vrlo primamljivoj lokaciji, posebno za investitore koji se bave izgradnjom stambenih zgrada.

Pored kasarne “Filip Kljajić”, za koju je bilo planirano da 2018. godine postane vojni muzej, u Nišu je na prodaju i takozvani “Industrijski kolosek” na Bulevaru 12. februar koji je bio u vlasništvu Vojske Srbije. Njegova cena je nešto manja od 225.000 evra.


I kasarna u Surdulici na prodaju

Vojni kompleks “Vlasina - Stajkovićevo” na granici sa Bugarskom prostire se na površini većoj od 1.000 kvadratnih metara, nije potreban vojsci i već dugo se prodaje, ali zainteresovanih do sada nije bilo.

Ovaj kompleks, u okviru kojega se nalaze i kasarna, nekoliko magacina, bungalovi, stražarnice i garaže, prodaje se, kako kažu u Direkciji, po sniženoj ceni za svega 115.636 evra.

U Pirotu su na prodaju dve velike parcele površine oko 1,5 hektara, nedaleko od sela Izvor. Na ovom prostoru nema vojnih objekata i njihova cena je oko 75.000 evra.

Svi zainteresovani kupci mogu svoje ponude da šalju do 15. oktobra kada će komisija izabrati najbolje ponuđače i u roku od 8 dana sa njima potpisati kupoprodajne ugovore.

Detaljne informacije o prodaji vojne imovine možete pogledati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    16:36 // 5. 10. 2016.

    F. Kljajić nije pod zaštitom države čim je prodaju, nego je pod Gradom. Ne krivite državu, kriv je Grad. Dobro nam je poznato da tu rade polupismeni, operisani od kulture, umetnosti i istorije, tako da očekujte rušenje.

  • prof dr CVETKO prvi

    12:25 // 5. 10. 2016.

    Ovi će da počnu da ruše i Tito što je napravio !
    Kupujte šatore... na vreme !!!!

  • Milos Veljovic

    11:48 // 5. 10. 2016.

    Kasarna Filip Kljajic je izgradjena pre 116 godina. Jos je Milan Obrenovic prisustvovao polaganju kamena temeljca. Samim tim je ona pod zastitom drzave, kao zgrada od posebnog istorijskog znacaja. Niko ne sme da je pipne.
    Tako bi trebalo da bude.
    Ali, Perisic nije dao da tu budu skole jer je hteo muzej, sada nema muzeja nego hoce pare. Divota.

    • Rasulo

      09:38 // 24. 11. 2016.

      Nažalost, umetnost, kultura i vojska ne idu zajedno, pa jedan od najlepših gradskih objekata daju na milost i nemilost onome ko bude mogao da ga priušti.
      Mislim da kod nas ništa nije pod zaštitom ničega (čak ni građana, koji bi trebalo da se oglase pre nego što bude prekasno.. ali ne znam kako i kome)...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: