Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 4. 10. 2016.

Na prodaju vojna imovina u Nišu, Pirotu i Surdulici

kasarna   Kasarna "Filip Kljajić" jedan je od vojnih objekata koji se prodaje; foto: građanin.rs

Kasarne “Filip Kljajić” u Nišu i “Vlasina” u Surdulici samo su neki od vojnih objekata koji se ne koriste već godinama, a koje republička Direkcija za imovinu prodaje po cenama od nekoliko miliona evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Juznjak

    15:03 // 4. 10. 2016.

    Sramota bi bilo srusiti onako lepu kasarnu u nisu, jeste da je jako dobra pozicija za stambene zgrade odlicna ali je ono jedna od rektih zgrada u gradu koje treba sacuvati.

    • Мислим мало, само

      18:32 // 4. 10. 2016.

      Објекат са фотографије је под заштитом закона још од 1983 године! О томе треба да брину држава и државни Завод за заштиту споменика кјултуре, првенствено. У њему би се могао да смести Градски музеј (пошто од изградње нове и наменске музејске зграде никада неће бити ништа у овом граду).Отворити улаз из ул. од Ж.станице, огроман паркинг и све на једном месту.

  • Srba

    16:42 // 4. 10. 2016.

    neko ovde u ovom nisu je tezak idiot prodali su kocku (za put) nacionalno blago !!!
    oce da prodaju zgradu koja pod zastitom uneska kao najstariji vojni objekat na balakanu !!!!
    svaka cast !!!

  • ds97

    17:21 // 4. 10. 2016.

    Koliko je meni poznato, zgrada kasarne Filip Kljajić je pod zaštitom države, tako da ne može da se ruši. Obzirom na to, kao i na njenu unutrašnjost koja traži znatna ulaganja, teško da će se za nju naći kupac i po mnogo nižoj ceni od ove. Bilo je ideja i da se u nju izmeste SUP ili opština, ali zbog velikih ulaganja je niko nije hteo.

  • Lahor

    16:26 // 4. 10. 2016.

    Daleko bilo,sve nam prosadose

  • Momcilo

    17:35 // 4. 10. 2016.

    Sve je lepo smisljeno.Potpuno unistenje vojske, privrede, ekonomije i institucija. Bez vizije, sa nastelovanim povecanjem bdp, kako god se zvala vlast, po direktivi izvrsava naredjenje iz inostranstva.

  • Vesna Petković

    01:28 // 5. 10. 2016.

    Divno bi bilo da kasarna Filip Kljajić u Nišu postane Fakultet umetnosti pa da vojska mladih muzičara, slikara i studenata primenjenih umetnosti svojom umetnošću i kreacijama, svojim koncertima i izložbama svakodnevno brane i čuvaju ovu jadnu malu zemlju. Još je Konfučije rekao: "Kakva vam je muzika takva vam je država"!

    • podržavam

      08:57 // 5. 10. 2016.

      super ideja

  • Zoran Stankovic

    20:34 // 4. 10. 2016.

    Vojni kompleks “Vlasina - Stajkovićevo”nije gradila vojska već narod okolnih mahala kulukom za školu gore nemaju poštu ambulantu dom kulture političari su dozvolili da propadne i sruši se vratite taj objekat mesnoj zajednici koja ga je i gradila

    • Stojković a ne Stajković

      14:55 // 5. 10. 2016.

      Koliko znaš šta je i kako "gore" rađeno govori da ne znaš ni ime mesta da napišeš ispravno. Nije Vlasina Stajkovićevo nego Vlasina Stojkovićevo. I uz sve to, posle '45 u svim mestima je sve rađeno ne kulukom kako ti to kažeš, već dobrovoljno i radnim akcijama. Onda bi pola Srbije i više trebalo vratiti mesnim zajednicama koje i ne postoje jer su ukinute, i jer nema ni naroda!

      Pozdrav!

  • Milos Veljovic

    11:48 // 5. 10. 2016.

    Kasarna Filip Kljajic je izgradjena pre 116 godina. Jos je Milan Obrenovic prisustvovao polaganju kamena temeljca. Samim tim je ona pod zastitom drzave, kao zgrada od posebnog istorijskog znacaja. Niko ne sme da je pipne.
    Tako bi trebalo da bude.
    Ali, Perisic nije dao da tu budu skole jer je hteo muzej, sada nema muzeja nego hoce pare. Divota.

    • Rasulo

      09:38 // 24. 11. 2016.

      Nažalost, umetnost, kultura i vojska ne idu zajedno, pa jedan od najlepših gradskih objekata daju na milost i nemilost onome ko bude mogao da ga priušti.
      Mislim da kod nas ništa nije pod zaštitom ničega (čak ni građana, koji bi trebalo da se oglase pre nego što bude prekasno.. ali ne znam kako i kome)...

  • dragana

    18:27 // 4. 10. 2016.

    Zar zgrada-kasarna u Nisu nije pod zastitom drzave kao istorijski objekat ili tako nesto... Strasno...

    • blackburn

      23:08 // 4. 10. 2016.

      Kad neki marginalci misle da istorija pocinje od njih,njihove odluke o kasarni F.Kljaic ne cude.Umesto da se ustupi umetnicima,a pogotovu alternativnim,slicno Mikser hausu u Beogradu,da svi imaju fajdu od tog prostora,oni bi da prodaju!Moze neki shoping mol,odavno ne otvoriste neki?

  • prof dr CVETKO prvi

    12:25 // 5. 10. 2016.

    Ovi će da počnu da ruše i Tito što je napravio !
    Kupujte šatore... na vreme !!!!

  • Da li je izgledna

    21:19 // 4. 10. 2016.

    promena plana kada je gradnja u pitanju?

  • Marija

    16:36 // 5. 10. 2016.

    F. Kljajić nije pod zaštitom države čim je prodaju, nego je pod Gradom. Ne krivite državu, kriv je Grad. Dobro nam je poznato da tu rade polupismeni, operisani od kulture, umetnosti i istorije, tako da očekujte rušenje.

  • Moravac

    21:22 // 4. 10. 2016.

    Mozda neko misli da bi na tom mestu bolje stjala montazna gradnja objekata tipa samousluga ili misli da neko ima da kupi stanove, poslovni prostor, pogotovu luksuzan za neku trgovinu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: