Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 22. 5. 2019.

| Ekonomija

Na prokupačkom Sajmu zapošljavanja posao za 400 radnika

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti
sajam zapošljavanja prokuplje foto ljubiša mitić
Na Sajmu su uručena i rešenja o dodeli subvencija za samozapošljavanje; foto: Lj. M.

Preko 30 poslodavaca ponudilo je oko 400 radnih mesta svih profila na drugom po redu Sajmu zapošljavanja koji se ove godine održao u Prokuplju u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Za posao su mogli konkurisati radnici u proizvodnji, vozači, metalostrugari, zavarivači, mašinski i elektroinženjeri, menadžeri i programeri.

Najveći broj njih posao će dobiti u kompanijama Bizlink i Leoni koje potražuju preko 200 radnika.

Maja Bašić, član Gradskog veća za privredu, naglašava da je poslednjih godina broj nezaposlenih gotovo prepolovljen, te da to znači da privreda u Prokuplju, ali i čitavoj Toplici polako, ali sigurno “staje na svoje noge”.

Sajmovi su se pokazali veoma efikasnim, jer nezaposlena lica i poslodavac ostvaruju direktan kontakt. Samo u ovoj godini prema podacima evidencije NSZ imamo 1.600 nezaposlenih ljudi manje u odnosu na prošlu godinu. Grad Prokuplje je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja izdvojio 20 miliona dinara za sprovođenje programa i aktivnih mera zapošljavanja u ovoj godini - naglasila je Bašić.

Na Sajmu su uručena i rešenja o dodeli subvencija za samozapošljavanje, sredstva u iznosu od 200.000 dinara dodeljena su nezaposlenima koji žele da pokrenu sopstveni biznis. 220.000 opredeljeno za zapošljavanje osoba koje su tehnološki višak, a 240.000 za osobe sa invaliditetom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    12:18 // 22. 5. 2019.

    Хммм... 400 радника! Таман да се запосли онај један проценат незапослених у Прокупљу! Хехехе...

    • SIMCE

      22:29 // 22. 5. 2019.

      Lepo pojedine gazde pokupe sa biroa radnike podignu nekoliko hiljada evrica puste mucenika da radi uz to mu izvade dusu i daju mu otkaz Sve je to mafija Ili naravno preko agencije a oni reket na platu 20 hiljadarki KOLIMBIJA-SRBIJA :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: