Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 16. 5. 2017.

| Istražujemo

Nadzorni odbor "Nišstana" od direktora dobio najnovije "ajfone"

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
ajfon 7
Hvala, direktore; foto: flickr/KarlisDambrans (ilustracija)

Direktor “Nišstana” Nenad Hafner kupio je dva skupocena “ajfona 7” članovima Nadzornog odbora. Iako zasad nije želeo da govori o razlozima za kupovinu, Hafner tvrdi da je sam Nadzorni odbor tražio upravo te telefone i dodaje da su oni plaćeni "manje od pola dinara".

Dva od tri člana Nadzornog odbora, kaže Hafner, po sopstvenoj želji su se parama građana podnovili najnovijim "ajfonima" i dodaje da je sve to "u skladu sa odlukama preduzeća".

Pitao sam ih koji hoće, oni su rekli taj. Nemam tu neki poseban razlog. Ja sam bio nabavio tri telefona. I dva člana nadzornog odbora su uzela “ajfon 7” - kazao je Hafner.

Inače, Hafner je dodao da je i za jednog od šefova "nekog od Sektora preduzeća" u isto vreme kupio "samsung" smartfon, ali nije precizirao o kom modelu je tačno reč.

Međutim, novinari Južnih vesti od njega nisu dobili odgovor na pitanje "zbog čega bi direktor javnog preduzeća uopšte kupovao telefone Nadzornom odboru".

On je kazao da to "neće da kaže preko telefona", već će odgovor dostaviti zajedno sa dokumentacijom u vezi sa nabavkom ovih "ajfona", koju su novinari od "Nišstana" tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.


Hafner: Telefoni su plaćeni manje od pola dinara

Nišstan, Hafner Nenad Hafner kaže da su telefoni plaćeni 45 paraIako je prosečna cena “ajfona7”, prema podacima sa interneta, oko 600 evra, Hafner kaže da je svaki od njih “plaćen 45 para”.

Na tenderu "zatvorenog tipa" - što znači da nije dostupan javnosti - za usluge mobilne telefonije, koji je, kaže Hafner, sproveden juna prošle godine, pobedio je "Telenor", sa kojim je "Nišstan" sklopio takav ugovor, da imaju "određeni budžet za mobilne telefone".

Ugovor koji smo sklopili sa "Telenorom" je takav da mi imamo kod njih određeni budžet, na osnovu potrošenih minuta, od kojeg možemo da dobijemo telefone. To je isključivo za nabavku telefona. Dakle, to nisu telefoni koji su kupljeni. To su telefoni iz tog budžeta i oni su dobijeni za pola dinara, odnosno za 45 para - objašnjava Hafner.

Podsetimo, Nenad Hafner je za v. d. direktora "Nišstan"-a imenovan 2012. godine, dok je formalno postao prvi čovek ovog preduzeća oktobra 2013. Hafneru krajem godine ističe četvorogodišnji mandat, kada bi ponovo trebalo da bude raspisan konkurs za direktora.


Koja je uloga Nadzornog odbora?

Izmene Statuta javnog preduzeća, usvajanje finansijskog izveštaja, ali i nadziranje rada samog direktora samo su neke od važnih uloga, koje prema Zakonu, imaju članovi Nadzornog odbora.

Nadzorni odbori lokalnih javnih preduzeća imaju po 3 člana, od kojih je jedan predsednik, a u slučaju "Nišstana" to su Slavoljub Lazetić, Ivica Zdravković i Goran Božić.

Međutim, novinari Južnh vesti od Hafnera nisu dobili odgovor koja dva od tri člana Odbora su dobila luksuzne telefone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markoni

    07:58 // 17. 5. 2017.

    Jel zna neko sta bese ono mito i korupcija??

    Kazu nema vise to u srbiji - pa ljudi zaboravili sta je to..

    A imamo i Zakon po kojem ti sto su zaboravili sta je to mogu da odu u zatvor da se podsete za primer drugima..

  • catch me

    20:11 // 16. 5. 2017.

    Evo ja imam cak i 1 dinar, dajte i meni jedan fon od 600e?!
    Ima se, moze se, siroko, napredno, samo jace, brze, bolje, skuplje... do dna

  • tasa

    16:12 // 16. 5. 2017.

    Ako je iPhone 7 kupljen za 0.5e, znaci da je potpisan ugovor za neki Telenor paket od 7-8.000din mesecno u trajanju od min 2 godine...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: