Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 4. 8. 2016.

Naissus gubi "monopol" na izgradnju kanalizacije i vodovoda

Radovi-foto-JKP-Naissus Predloženo da se posao vrati Direkciji za izgradnju koja bi za sve raspisivala tendere; foto: FB strana JKP "Naissus"

Nakon što su navodno utvrdile da je "Naissus" prethodnih godina radove na izgradnji vodovoda i kanalizacije od Grada naplaćivao "po astronomskim cenama", gradske vlasti Niša odlučile su da ubuduće za te poslove raspisuju tendere.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • tranzicija

    12:34 // 5. 8. 2016.

    Da se razumemo,nikad ne bi voleo da se privatizuje Vodovod.Ali...vrlo je iritirajuce da preduzece koje bi prema velicini grada trebalo da ima max 150 radnika ima blizu 900. Mnogi sa izmisljenim radnim mestima,ne radi se mnogo,dobra plata,uzivaju u svim privilegijama parazitskog sistema. Mozete da mislite kako se osecaju ljudi zaposleni u Yuri,Benetonu,Leoniju...kada gledaju tu nepravdu?

  • shaft

    18:02 // 4. 8. 2016.

    Mnogo ima da nasekirate Mukicu!

    • hrane

      11:26 // 5. 8. 2016.

      Da kod nas nije sve naopako Mukica bi na osnovu svog znanja, zvanja, kvalifikacija i kompetetnosti u Vodovodu mogao da bude samo uredni platisa svojih racuna!

  • Ugrađeni insajder

    18:28 // 4. 8. 2016.

    Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji.
    Tenderi ko tenderi, lepo upakovano "ništa", jer "svi privredni subjekti imaju jednak pravni položaj na tržištu"... dok se ne dočepaju posla na osnovu spiska lepih laži.
    Na kraju će svi poslovi, koje će da sprovode tenderski "pobednici", da budu od Grada naplaćeni po ceni koja je i za 100 % veća od tržišne. A tek kvalitet radova i ugrađenog materijala, horor.

    • tranzicija

      12:13 // 5. 8. 2016.

      @Ugrađeni insajder- Da li mozes da napises na koji nacin si dobio posao u Vodovodu?

    • Ugrađeni insajder

      16:30 // 5. 8. 2016.

      @tranzicija
      Mogu da napišem: javio sam se na Oglas u Narodnim novinama, bio na razgovoru pred Komisijom radničkog saveta, primljen sam na posao kao najbolje rangirani na listi Biroa za zapošljavanje...
      u vreme jednopartijskog sistema (Saveza komunista jugoslavije).
      PS. Nemojte da imate dileme u vezi kompetentnosti niškog Vodovoda i kvaliteta vode i izvedenih radova. Cena je apsolutna srazmerna...

  • Zika

    12:46 // 5. 8. 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=YBaKnCkEcrg

  • tranzicija

    11:03 // 5. 8. 2016.

    Naplacivali po astronomskim cenama a niko nije kriv - sustina bitisanja politickih stranaka (citaj: interesnih grupa). Pa kako bi drugacije isplacivali extra dobre zarade? Oni ne rade za 200 evra kao mi u Yuri,Leoniju,Benetonu...

  • Druga projektovanja

    11:17 // 5. 8. 2016.

    Sta je sa monopolom projektovanja koji radi Zavod za urbanizam? Istraziti da li im je ovo legalno dodeljeno.

  • Valentina Kostic

    09:33 // 6. 8. 2016.

    Ne znam koliko su naplatili, ali ulicu Marka Jovanovica koja je na 1km od Kalče radili su 4 meseca, odradili 300m, naravno je nisu zavrsili. Do kraja ulice ostalo je jos oko 150m, radovi su prekinuti pre izbora i sada niko nema odgovor sta se desava sa kanalizacijom. Sta su sve oprali preko ove ulice samo bog zna, jer deo ulice jos uvek koristi septicke jame, naravno nema asfalta i nikom nista.

  • Kostic Valentina

    09:46 // 6. 8. 2016.

    Sto je najinteresantnije, potrosen je novac i uradili su deo ulice, a posto radovi nisu zavrseni i nije tehnicki primljeni radovi, kanalizaciju ne koriste naravno ni gradjani pored čijih kuća je kanalizacija uradjena. Čelnici grada, gradske vlasti, bivsi, sadasnji, Direkcija za uzgradnju, Naissus niko nema odgovor.

  • Milan Mirkovic

    14:38 // 9. 8. 2016.

    Naissus je u ranijem periodu uglavnom popravljao greške koje su pravljene zbog nedovoljnog kvaliteta radova raznih privatnih firmi koje koliko god da naplate mnogo je zbog nekvaliteta radova, setite se rekonstrukcije vodovodne mreže u centru grada...

  • jelena

    07:29 // 5. 8. 2016.

    Kako niko nije kriv!?
    Ovo će izgleda biti, Vrana Vrani oči ne vadi !!
    Tuga, čemer, jad!1

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: