Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:58, 20. 12. 2021.

| Ekonomija

Najavljen projekat za gradnju kotlarnice u SRC "Dubočica", investicija preskupa za Grad Leskovac

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
SRC Dubočica Leskovac
Investicija prevelika i za Grad Leskovac, Ilustracija; foto: B. S.

Bazeni u SRC ”Dubočica” u Leskovcu i dalje se greju iz kotlarnice obližnje fabrike, a kako bi Sportski centar dobio svoju kotlarnicu, prema rečima direktora Ivana Milovca, potrebno je oko milion evra. Ipak, da će projekat za izgradnju biti napravljen već u prvih 6 meseci naredne godine najavila je većnica Brankica Stamenković.

U leskovačkoj Hali sportova nalaze se tri bazena, od kojih jedan olimpijski, a kako ne bi više novac za grejanje plaćali fabrici Zdravlje, koja je privatizovana i odakle se bazeni greju, već nekoliko godina najavljuje se izgradnja kotlarnice. Ipak, najveći problem, po rečima direktora SRC ”Dubočica”, jesu velika finansijska sredstva koja su neophodna za izradu projekta, ali i gradnju.

Mi još uvek koristimo grejanje iz kotlarnice ”Zdravlja” jer sredstva koja bi trebalo da budu izdvojena za izgradnju kotlarnice su prevelika. Samo za izradu projekata i obezbeđivanje potrebnih dozvola potrebno je između 8 i 10 miliona dinara. Prema informacijama od ljudi iz struke, za izgradnju kotlarnice sa 2 kotla i sa nekih 8 megavata potrebno je oko milion evra - rekao je Milovac.

Da je gradnja kotlarnice skupa investicija koju Grad Leskovac neće moći sam da finansira, potvrdila je i većnica Brankica Stamenković, ali je najavila završetak projekta za prvu polovinu naredne godine.

U pregovorima smo došli do zaključka da je to prevelika investicija za naš budžet. Radićemo na projektu, da on bude gotov do sredine 2022. godine, a onda ćemo sa tim projektom konkurisati svuda gde to bude moglo. Nadamo se da ćemo na taj način uspeti da rešimo gradnju kotlarnice, kao što smo rešili mnoge stvari vezane za ovu ustanovu - rekla je Stamenković.

Podsetimo, sredinom avgusta završena je i sanaciija parketa u velikoj hali, a tada je i najavljena ugradnja izmenjivača toplote koji bi sportistima tokom zime omogućili normalnu temperaturu za trening.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: