Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 25. 10. 2023.

| Ekonomija

Najskuplje kuće u Nišu kod Čaira i keja, za jednu na Panteleju vlasnik traži 1,1 million evra

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
niš
Najveća kirija za kuću u Nišu trenutno 3.500 evra; foto: JV

Iz Repubičkog geodetskog zavoda nedavno su saopštili da podaci pokazuju trend smirivanja i fazu stabilizacije na tržištu nekretnina, ali niški agenti kažu da su cene i dalje nerealno visoke i mnogima nedostupne. Kada je reč o kućama, iz agencija za nekretnine ističu da su najskuplje one u samom centru grada, dok je najskuplja nekretnina u Nišu koja je trenutno oglašena u naselju Pantelej, za koju vlasnik traži 1.100.000 evra.

Cene nekretnina u celoj Srbiji poslednjih godina su postale astronomske, pa mnogi koji žele da kupe stan i kuću odustaju jer ne mogu da isprate taj trend. Iz RGZ-a kažu da se situacija stabilizuje, ali da tržište nepokretnosti i dalje drži viši nivo u odnosu na predpandemijske vrednosti.

U ovom periodu (od početka 2023. godine) došlo je do nastavka postepenog usporavanja rasta cena stanova u odnosu na snažan rast u prethodnoj godini, iako je godišnja stopa rasta i dalje na značajnom nivou - saopštili su nedavno iz RGZ-a.

kuca oglas Najskuplja kuća procenjena na 1,1 milion evra; foto: printscreen 4zidaIz jedne niške agencije za nekretnine kažu da oni ne primećuju da se situacija stabilizovala, jer se i dalje mnoge nekretnine, kako kuće, tako i stanovi, prodaju po veoma visokim cenama.

Potražnja postoji, ali kupci ne mogu da priušte toliko skupe kuće i stanove sa ovakvim standardom života. Osim toga, i kamatne stope koje banke daju ne idu im na ruku - kaže jedan agent nekretnina.

Tako i samom agentu nekretnina iz Niša deluje neverovatno da će uspeti da proda kuću za koju vlasnik traži 1,1 milion evra. To je trenutno najskuplje oglašena nekretina u Nišu.

Možda i uspemo, ko zna. Ipak, većina kuća koje prodajemo su između 100 i 150 hiljada evra. Najskuplja koju smo uspeli da prodamo u poslednje vreme je koštala 350 hiljada evra - kažu iz ove agencije.

On napominje da su najskuplje uglavnom kuće koje mogu da se koriste i kao poslovni i kao stambeni prostor i da se često u njima otvaraju poliklinike ili nešto slično. Kao takozvane luksuzne lokacije navodi one ulice pored keja u centru grada, kao i u blizini Čaira.

Kako prenosi sajt 4zida, nakon kuće u naselju Pantelej sa cenom od 1,1 milon evra, najskuplja kuća koja je oglašena u Nišu je vila u centru grada za koju vlasnik traži 930.000 evra, a u kvartu Šećer mala za 900.000 evra.

Ana Milanović iz agencije "Tandem nekretnine“ kaže da se najskuplje kuće u Nišu prodaju u Jeronimovoj ulici, Josifa Pančića i Mačvanskoj, kao i u Bulevaru Nemanjića.

Tako skupe nekretnine, ako su na dobroj lokaciji, vrlo brzo se prodaju po oglašenim cenama. Sve zavisi od veličine placa na kojem je kuća i za koju namenu se dalje koristi. Da li se pretvara u stambenu zgradu ili poslovni prostor“ - objašnjava Ana Milanović.

Ona napominje da su se cene nekretnina u Nišu utrostručile u odnosu na period od pre deset godina.


Najveća kirija za kuću u Nišu 3.500 evra

Kada se pogledaju sajtovi za nekretnine vidi se da u ponudi i nema mnogo kuća, ali se njihova cena drastično razlikuje.

Tako je najveća cena za mesečnu kiriju trenutno u Nišu 3.500 evra za kuću u Durlanu, a nakon toga je najskuplja kirija 2.400 evra.

Najniža cena za iznajmljivanje kuće u Nišu, prema podacima dostupnim na sajtovima za nekretnine, iznosi 120 evra mesečno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bayazit

    12:35 // 26. 10. 2023.

    To e Niš, be !!! Ponajskupo !!!

  • Srba

    04:52 // 26. 10. 2023.

    Tom što prodaje kuću za 1,1 mil. Ispitati poreklo imovine i bankovne račune.

    • danija

      09:45 // 26. 10. 2023.

      Taj sto to prodaje zida odmah tu u blizini ogromnu zgradu. A ima i lokale po gradu. Poznat niski "modni kreator"

  • cudn

    20:31 // 25. 10. 2023.

    postoje dve vrste prodavaca. oni koji prodaju da bi prodali i oni koji prodaju da bi prodavali. ovi prvi uvek nadju kupca, ovi drugi prodaju godinama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: