Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 20. 11. 2018.

| Ekonomija

Najviše prihoda Leskovac ima od poreza, a najviše troši na plate i usluge

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
budzet leskovac
Najviše novca se troši na plate zaposlenih, foto: B. Antić

Za prvih devet meseci u 2018. godini u leskovačku kasu najviše novca se slilo od poreza na dohodak, dobra i imovinu i to 1,37 milijarde dinara, a ukupni prihodi ostvareni su za 62 miliona više u odnosu na isti period prošle godine. S druge strane najviše novca, nešto više od 900 miliona potrošilo se za plate zaposlenih, kao i za nabavku robe i usluga.

Od januara do septembra 2018. godine Leskovac je, kaže šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević, prihodovao 2,74 milijarde dinara, što je ostvarenje od 64%.

Porez na dohodak, dobit i kapitalne dobitke ostvaren je sa 71,7%. Unutrašnju strukturu ovih prihoda čine porez na zarade sa najvećim procentom učešća i porez na prihod od samostalne delatnosti - kaže Milosavljevićeva.

Realizacija rashoda za prvih 9 meseci je 63,3%, a najviše novca iz gradske kase potrošeno je za plate zaposlenih - nešto više od 900 miliona i korišćenje usluga i roba za koje je izdvojeno 684 miliona dinara.

Rashodi za zaposlene izvršeni su sa 76,4%, a iz gradskog budžeta isplaćene su sve zaostale zarade svim direktnim i indirektnim korisnicima budžeta. Uredno se servisiraju sve obaveze po osnovu stalnih troškova, usluga po ugovoru, tekućih popravki i održavanja - kaže Milosavljevićeva.

Otplata glavnice i kamate po osnovu uzetih, a dospelih kredita, kaže Milosavljevićeva, izmiruju se na vreme i po utvrđenom planu otplate, a devetomesečno izvršenje budžeta je, kaže, zadovoljavajuće.

Inače, ovogodišnji budžet, nakon rebalanska usvojenog početkom juna, iznosi 4,28 milijardi dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: