Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 20. 2. 2019.

| Ekonomija

Nakon 3 meseca pauze, krajem februara počinje podela vaučera za bebe

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
bebe
Roditelji od vaučera kupuju bebi opremu; foto: N. D.

Oko 600 roditelja koji od kraja novembra prošle godine čekaju na vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta, dobiće ih krajem februara, pošto je procedura oko javne nabavke pri kraju, kaže gradska većnica Tijana Đorđević Ilić. Vaučeri vrednosti 10.909 dinara 990 roditelja moći će da iskoristi u Ready group-u koji je pobedio na tenderu.

Novopečene mame i tate od novembra prošle godine iščekuju pomoć Grada, koja im znači da kupe stvari za bebu, a mnogi od njih razočarani su jer su računali da će od tih vaučera kupiti vredniju opremu, poput kolica, a koja im je potrebna što pre nakon rođenja deteta.

Značilo bi nam da smo mogli odmah prvog meseca da kupimo dušek, posteljinu i neke druge stvari od tog vaučera, a ovako smo mi uložili taj novac. Neće svakako on propasti kad god da ga dobijemo, bebama je uvek potrebna garderoba, ali ne razumem šta se čeka ovoliko - kaže jedna Nišlijka.

Većnica Đorđević Ilić kaže da je odlučeno da je najbolju ponudu dao Ready, ali da do 21. februara traje rok za žalbe. Inače, na tender su se još javili Aksa, Izvor i Dexyco kids.

Do sada nismo dobili nijedan prigovor, a ukoliko ih ne bude bilo, procedura će trajati još 4 do 5 dana, tako da će do kraja februara krenuti podela vaučera. Nadam se da će roditelji biti zadovoljni. Znam da su neki bili nezadovoljni prethodnim izborom - kaže većnica Đorđević Ilić.

Kaže da je predviđeno da se podeli 990 vaučera, a ukupna vrednost javne nabavke je 10 miliona i 800 hiljada dinara.

Svi roditelji koji čekaju dobiće vaučere i imaćemo sigurno za bebe rođene u martu i eventualno u aprilu. Pošto je plan javnih nabavki usvojen, možemo odmah da krenemo u proces nove javne nabavke - objašnjava većnica zadužena za socijalna pitanja.

Na pitanje zašto roditelji ovoliko čekaju na vaučere, većnica odgovara da su razlog adminitrativne procedure.

Krajem godine nije bilo moguće jer je bilo premalo vremena da se završi ceo proces tendera, dok se u ovoj godini čekalo usvajanje plana javnih nabavki i krajem januara je i raspisana javna nabavka - kaže ona.

Podsetimo, od 2017. godine, umesto paketa, bebe rođene u Nišu dobijaju vaučere za kupovinu opreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bobi

    09:36 // 22. 2. 2019.

    Zašrto samo 990 vaučera? Naša beba ima već 6 meseci a još nismo dobili vaučer, jer ih nikad nema. Kad god odem u opštinu na vratima piše da nema vaučera. Izgleda da oni planu kao alva kad dođe to nešto malo komada, jer se, srećom, izgleda mnogo rađaju bebe. Možda treba da dežuram 24 časa ispred opšine?

  • Mama

    07:39 // 21. 2. 2019.

    Super što je opet ReadyGroup.
    Mi što smo dobili Pertini mogli smo da kupimo samo paprene igračke (za tek rođene bebe!!!) uz nazknaku da su cene na računu drugačije od cena sa police i nemogućnošću vraćanja.

  • prof dr CVETKO Prvi

    19:37 // 20. 2. 2019.

    Čemu tender ? Čemu "voučeri" ? Što im na isplate CASH, što da ih pakovanje pelena košta 5-6.000 din. kada košta 2.000 dinara ? Ah, da ... prvo sledi ono: "A , gde sam tu ja"? A deca su na kraju parade i šarade!A,na prvo mesto, žene, sestre, tetke, strine,babe i ... iz SNS, koje su "na putu av,av..."i koje brane "lik,delo i obraz" - njegov! Srbijooooo...teško si ga narodu! Ja nisam "odavle" !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: