Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 22. 4. 2020.

| Ekonomija

Nakon prvomajskih praznika, pirotski "Tigar Tajers" kreće sa radom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Radnici evakuisani
Obnavlja se proizvodnja; foto: JV

Nakon pauze duže od mesec dana, radnici Tigar Tajersa od ponedeljka, 4. maja, vraćaju se na posao, odlučio je menadžment ove pirotske kompanije.

Na početku epidemije virusa korona pojedini radnici žalili su se da francuska kompanija Mišlen koja posluje u Pirotu od mera zaštite povodom virusa korona nije preduzela ništa, a u ovoj kompaniji su odlučili da 23. marta potpuno obustave proizvodnju u svojim pogonima u Pirotu i Babušnici.

Sada su, nakon sastanka na kome su prisustvovali predstavnici rukovodstva kompanije i predstavnici Pirotskog okruga, Grada Pirota, Privredne komore Srbije, Privredne komore Pirot, Zavoda za javno zdravlje, sindikata i policije, u Tigru odlučili da je vreme za povratak radnika na posao i obnavljanje proizvodnje, a narednih dana će se za to pripremati.

Cilj sastanka bila je razmena informacija i dobrih praksi u cilju bezbednog početka proizvodnje u postojećim uslovima. Tigar Tajers je predstavio Protokol o preventivnim higijenskim merama Mišlen Grupe u vezi sa pandemijom kovid 19, koji ujedno sadrži i sve propisane preventivne mere Vlade Republike Srbije u novonastaloj situaciji - kažu u fabrici.

U skladu sa preporukama republičkih i lokalnih zvaničnika, narednih dana će u ovoj kompaniji stvoriti preduslove za ostvarenje punog kapaciteta proizvodnje koja če početi od 4. maja.

Kompanija Tigar Tajers koja je ogranak francuskog giganta Mišlen u Pirotu ima oko 3.000 radnika, radi u 3 smene sa oko 800 radnika u svakoj, a svoj pogon ima i u Babušnici.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    23:06 // 24. 4. 2020.

    a ovi sto su preko agencije dobili otkaz

  • tigorvac

    18:45 // 22. 4. 2020.

    Lele kvo li ce da bude.

    • babusnica

      23:58 // 22. 4. 2020.

      Kvo ce bude,povecava se broj obolelih,prodaja ne ide a mi dok se preoblacimo u prljavoj garderobi,jedan uz drugog kao sardine,moze samo da stigne ista sudbina.

  • Direktno iz Vojnegovac

    18:30 // 22. 4. 2020.

    Odličan tajming. Baš sam planirao da uzmem administrativnu zabranu, ali kako kad firma nije radila.? Dolazi lepo vreme,da se malo " pokrpimo".

    • greeting from slovakia

      15:50 // 23. 4. 2020.

      Jaka ti firma kad moras da se krpis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: