Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 28. 2. 2020.

| Ekonomija

Nakon rebalansa, budžet Pirota 2,33 milijarde dinara

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
budžet
Prvi ovogodišnji rebalans; Ilustracija; Foto: B. A.

Zbog većih prihoda koje očekuju od poreza, ali i namenskih i nenamenskih transfera iz republičkog, budžet Pirota prvim rebalansom uvećan je za 18,85 % i sada iznosi 2,33 milijarde dinara. Najviše novca, prema najavama nadležnih, otići će na infrastrukturne projekte.

Prema rečima Jagode Šnele, načelnice Odeljenja za privredu i finansije, iz ovog povećanja najpre će se pokriti prenete obaveze iz prethodne godine, a zati će se raditi infrastrukturni projekti.

Prihodna strana uvećava se za 18,85 % i sada iznosi 2,33 milijarde dinara. Iz viška prihoda prikrivaju se prvo prenete obaveze iz prethodne godine, uglavnom se odnose na decembarske račune za struju, toplotnu energiju, komunalije, za dečje užine i domski smeštaj koji pokrivamo i za sve to je opredeljeno oko 35 miliona dinara - kaže Šnele.

Oko 69 miliona dinara, dodaje ona, biće utrošeno na obaveze po prenetim ugovorima i sprovedenim postupcima javnih nabavki za ulaganje u infrastrukturu, a 28 miliona dinara namenski će iz republičkog biti preneto na račun Pirota za uređenje Uslužnog centra.

Od ostalih projekata imamo i pripremne radove na izgradnji otvorenog bazena, drugu fazu rekonstrukcije Ulice Lava Tolstoja, uređenje dvorišnog dela naselja Senjak, zatim prvu fazu uređenja puta prema selu Vlasi, drugu fazu rekonstrukcije zgrade Muzeja - rekla je Šnele.

Još 16 miliona dinara Pirot će izdvojiti za projektnu dokumentaciju kojom će rekontruisati stadion, a radiće ga preko IPA program sa partnerom iz Bugarske.

Nakon većnika, odluku o rebalansu budžeta treba da izglasaju i odbornici.

Podsetimo, budžet od 1,7 milijardi dinara usvojili su odbornici, za vlast je bio namenski, a za opoziciju predizborni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: