Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 1. 7. 2021.

| Ekonomija

Nakon rebalansa budžet Vranja manji za 269 miliona dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zgrada Opštine - Vranje
Odloženo vraćanje kredita; foto: M. D.

Zbog toga što 670 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno za vraćanje kredita, neće biti potrošeno ove godine, a sa druge strane postoji povećanje od 400 miliona dinara, od čega su 220 miliona transferi iz države, a ostatak prihodi od poreza na zarade, ovogodišnji budžet Vranja umanjuje se za 269 miliona dinara. Inicijalni budžet Grada iznosio je 3,3 milijarde dinara.

Obrazlažući Odluku o budžetu, većnik za finansije Bojan Kostić rekao je da su razlozi za donošenje rebalansa izmene na prihodnoj i rashodnoj strani.

Kada je usvojen budžet za 2021. godinu, sredstva u visini od oko 670 miliona dinara bila su opredeljena za reprogram postojećih kredita po boljim uslovima. U pregovorima sa bankama, najbolju ponudu su dale banke kod kojih već imamo kredite, tako da su reprogrami kredita ostvareni bez prometa u budžetu, pa je ukupan budžet smanjen po tom osnovu - rekao je Kostić.

On je dodao da se očekuju dodatni prihodi od 400 miliona dinara, od čega 220 miliona transferi iz države, te je krajnji rezultat smanjenje budžeta za 269 miliona u odnosu na projetovani.

Za rekonstrukciju bolnice dobili smo 71 milion dinara, za izgradnju kotlarnice na bio masu 80 milona dinara, toplovoda u Vranjskoj Banji 8 miliona dinara, za rekonstrukciju vrtića ,,Dečja radost” 20 miliona dinara, kao i 2,5 miliona dinara za uređenje fasada na objektima u vlasništvu fizičkih lica. Za rekonstrukciju škola i izradu projektno tehničke dokumentacije sa kojima ćemo konkurisati kod Kancelarije za javna ulaganja i Ministarstva prosveta izdvojena su sredstva u iznosu od oko 30 miliona dinara. Učešće kapitalnih investicija u ukupnom budžetu je 20%. Ukupno za izgradnju saobraćajne infrastrukture izdvojeno je 265 miliona dinara - rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima smanjen je i planirani deficit, te umesto 170 miliona dinara sada iznosi 134 miliona.

Akcenat u ovogodošnjim budžetu, kaže, stavljen je na velika ulaganja u projektnu dokumentaciju kako bi se dobijali kapitalni transferi od države, kao i na ulaganja u škole na teritoriji grada.

Podsetimo, ukupan budžet za 2021. godinu projetovan je na 3,3 milijarde dinara, prihodi su projektovani na 2,49 milijarde dinara, a rashodi na 2,66 milijarde. Takođe, najavljeno je da će se Grad zadužiti 770 miliona dinara, od čega se 670 odnosi na reprogram starih dugovanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: