Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 14. 10. 2013.

| Ekonomija

Namerni stečaj u “EI Holdingu”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
elektronska-industrija-nis.jpg
"EI Holding", arhivska fotografija

Predsednik Skupštine u niškom EI-ju Miloš Delibašić, optužio je rukovodstvo, na čelu sa direktorom Aleksandrom Popovićem, da gura ovo preduzeće u stečaj.

Delibašić kaže da direktor Popović nije obavestio sud da je platio porez od 99.000 dinara, zbog kojeg je i pokrenut stečajni postupak.

- Moram da napomenem, da je predmetnu poresku obavezu po otvaranju predstečajnog postupka direktor izmirio tek nakon moje pismene naredbe i brojnih usmenih opomena. Ova poreska obaveza blokira i račun “EI Holdinga” i sredstva koja su 60 puta veća od blokade, a oročena su u jednoj banci - kaže Delibašić.

Direktor “EI Holdinga” Aleksandar Popović začuđen je ovakvim tvrdnjama predsednika Skupštine i kaže da su tvrdnje kao i cifre, koje Delibašić navodi,“notorne laži”.

- Zabrinjava ovakvo konstituisanje neistina, laž i bavljenje tabloidnim trivijalijama. Naše poslovanje konstantno nadziru razne inspekcije i organi, a bilo kakva nezakonitost ili nepravilnost bi bila odmah detektovana - kaže Popović.

On dodaje da se on i njegova ekipa trude da konsoliduju firmu i da se bore protiv stečaja.

popovic Aleksandar Popović, arhivska fotografija- Uspeli smo da smanjimo troškove, prekinuta je praksa uzimanja subvencija i uspeli smo da obezbedimo najbolje moguće uslove za sprovođenje socijalnog programa i rešavanje problema viška zaposlenih, a taj smo program i sproveli i novac radnicima isplatili. Nonsens je misliti da neko ko radi u firmi hoće da ona ode u stečaj-momentom otvaranja stečaja ja više nisam direktor, i kao i svima u firmi moj ugovor o radu prestaje važi. Ja sam razloge za pokretanje stečajnog postupka koje je navela Poreska uprava otklonio - rekao je Popović.

Podsetimo, prema Akcionom planu restrukturiranja koji sprovodi Vlada Srbije, koji je usvojen jula ove godine, predviđen je stečaj za "EI Holding" i 4 preduzeća iz njegovog sastava, "EI Komerc", “EI Metal D.O.O”, Istraživačko razvojni centar EI i “EI Televiziju”. 

Sa druge strane Delibašić zahteva da se sprovede Zaključak Vlade Srbije iz 2009. godine koji podrazumeva formiranje Naučno-tehnološkog parka “Tehnis”, za koji je privatizacioni savetnik odradio studiju ekonomske opravdanosti i izvodljivosti.

“Interesno - kriminalna grupa uništava EI”

Podsetimo, nedavno komentarišući probleme u “EI Komercu”, Jovan Jovanović, predsednik Kriznog štaba EI rekao je da se “EI Holding” i 4 zavisna preduzeća veštački teraju u stečaj.

jovanovic Jovan Jovanović, arhivska fotografija- To je uradila interesno-kriminalna grupa. Aleksandar Popović, trenutni direktor Holdinga, je na nezakonit način, gde nije konsultovao sindikate i uključivao u rad iste napravio pripremu interesno-kriminalnoj grupi da se dočepa bogatstva EI - rekao je tada Jovanović.

On nije želeo da navodi imena i kaže ko čini tu grupu, ali kaže “da se to zna”. Jovanović je rekao da su neki od ciljeva te grupe “EI Zemun polje”, Herkulem Žitorađa, Teniski tereni pored Nišave, ali i “EI Komerc” koji poseduje oko 8.000 kvadrata magacinskog prostora i prodajnih objekata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: