Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 2. 3. 2023.

Napuštene seoske kuće mlađima od 45 godina, država opet subvencioniše

kuca selo Uskoro raspisivanje konkursa; ilustracija; foto: A. Kostić

Oni koji žele da žive na selu, a nisu vlasnici nijedne nekretnine, i ove godine će moći da se prijave na konkurs Ministarstva za brigu o selu, kako bi dobili novac za kupovinu napuštenih seoskih kuća. Za to je izdvojeno ukupno 500 miliona dinara, pa iz Ministarstva očekuju kupovinu oko 500 kuća. Mogu konkurisati punoletni građani mlađi od 45 godina.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Smuk II

    13:53 // 2. 3. 2023.

    Kada bi se svi mladi vratili na pradedovinu od čega bi živele kafane, kockarnice, kafane, dileri... uništili bi nam ekonomiju a BDP nikad niži bio ne bi !
    Vidim , Krkobabići /stariji/ se polako vraćaju zemlji ... a ostali u Bgd.

    • Krkodedić

      15:51 // 2. 3. 2023.

      Krkobabić nije zamislio,da vrati decu na dedovinu,nego da gradsku preseli u selo,a za njegovu familiju to ne važi,za nju su rezervisana državna jasla!

    • Aca

      16:45 // 2. 3. 2023.

      Da su stariji na svom primeru naucili mlade da postuju pradedovinu ne bi sela ni bila prazna, nego mladi nisu imali od koga da nauce i zato nam sada preci pocivaju u djubristima, grobovi su im urasli i zapusteni, jer ni stariji nisu od svojih predaka naucili da postuju pradedovinu i prababovinu i tako vekovima unazad...iznenadim se kad vidim nekog starca da pravilno prelazi ulicu, preko pesackog

    • B. R.

      14:16 // 3. 3. 2023.

      Znate li kako izgleda život u selu u kojem je najbliža pošta 3 km daleko, najbliža škola 12 km, najbliža ambulanta (koja radi svakog drugog dana do 3) 20 km i u kojem je dom kulture misaona imenica? Selo u kojem je najbolja drugarica vašeg deteta dva sela dalje i u kojem se počesto pitate zašto vaše dete ne može da ode u park, bioskop, utakmicu... Najlakše je mlade optužiti da su ostavili dedovinu

  • miki

    13:54 // 2. 3. 2023.

    U kom je ovo selu kuca na slici?

    • Auttrikter

      21:58 // 2. 3. 2023.

      Donji ljubes!

    • Ни018

      23:08 // 2. 3. 2023.

      У селу Варош крај Сврљига.Власник је недавно преминуо.

    • anita

      07:58 // 3. 3. 2023.

      Kuca na slici je u selu Varos kod Svrljiga.Bila sam tamo kod drugarice.Najlepse selo i priroda.Vidite slike,imaju i profil na fejsu selo varos svrljig

  • Selo hvali a u gradu živi

    14:36 // 2. 3. 2023.

    Što ministar ne nađe kuću za sina u neko propalo selo, za primer ostalima, pošto mu se tata ovoliko trudi da pomogne mladima i vrati ih u srednji vek?

    • Filozof

      15:43 // 2. 3. 2023.

      @Selo hvali a u gradu živi,
      trenutno je "diplomirani menadzer za odnose sa javnoscu" zauzet obavezama u odboru za prava deteta, delegaciji u Perlamentarnoj skupstini NATO i poslanickoj klupi ...

  • Mara

    15:15 // 2. 3. 2023.

    Ovo su Romi u mom selu rešili pre dvadesetak godina. Videli su napuštenu kuću (imalo ih je više, ali su probrali), ali solidnu blizu pruge i lepo se uselili, i ne može im niko ništa, mada ih niko i ne dira. Kakvi kreditii, kakve subvencije

    • Mika

      23:06 // 2. 3. 2023.

      Pa, ako ima naslednika- itekako moze. Potrebno je samo da se angazuje advokat i pokrene sudski proces za izbacivanje zbog bespravnog useljenja i uzurpacije/prisvajanja tudje imovine.

  • Jos jedna lazl

    15:18 // 2. 3. 2023.

    Kuca? A, od cega ce da zive, gde su njive, livade, mehanizacija, skola, put... Lupa Krkobabic ko otvoren prozor. Niko tu nece ziveti, vec ce dolaziti na vikend dok ne ukapiraju da to mora da se odrzava.

    • Ćerpič

      16:38 // 2. 3. 2023.

      Ma prijatelju, potpuno si u pravu, ovo je čisto zamajavanje naroda, a usput se peru pare i legalno pune džepovi!

  • pedesetogodisnjak

    16:32 // 2. 3. 2023.

    a sto ja ne mogu da dobijem subvenciju. kad sam bio mladji toga nije bilo, a sad bi mi dobro doslo malo da obnavljam prirodu. sada da se ispravi nepravda, za ovakve ko ja da se da dupla subvencija.

  • Milan

    16:51 // 2. 3. 2023.

    Ova kuca samo sto se ne srusi,vise para treba da se ulozi za renoviranje kuce,ne isplati se.

  • Zare

    19:47 // 2. 3. 2023.

    Kuce davati onima koji su pred kraj zivota ,pa negde useliti i Krkobabica

  • Dusan

    19:49 // 2. 3. 2023.

    A obavezno penziono i zdravstveno osiguranje ko ce da plati

  • Dusan

    19:50 // 2. 3. 2023.

    Prodaja magle

  • Torpedo

    22:03 // 2. 3. 2023.

    Neka svaki ministar posalje dete na selo, moze i Vucic da se preseli i eto omladine, kad vidi da su im deca stala na noge !

    • Hepek

      23:03 // 2. 3. 2023.

      Pa ne može Danilče na selo . Tamo nema navijačkih grupa i huligana a Danilče nam je zaposlen kao koordinator za odnose sa istim .

  • Zlobnik II

    17:14 // 3. 3. 2023.

    Ukucajte na You tubetu : Sofka Nikolić i pesmu "Aj kolika je Javorina planina"... Dopao mi se stih : ..."svi Bosanci dobre konje JAHAJU, aj..." i biće vam /nadam se/ sve jasno - kao teorema!
    Mogu oni i bez samara da nas JAHAJU... "Nebeski narod" može da istrpi jaŠanje !

  • ilij

    14:30 // 7. 3. 2023.

    ko hoce a ne vidi sebe u gradu posto vecina je tu zbog grada,vrtica,skolu,bolnicu,prevoz itd a sve je to cacino placeno a sada opet nazad,mir,vazduh itd onome ko trazi to znaci i ta kuca nije kraj.zatim mladi uslovi pokusai itd?

  • ilij

    14:31 // 7. 3. 2023.

    kad se sakupi sve na sve to mu dodge kao bec sa neku ...

  • ilij

    14:35 // 7. 3. 2023.

    vucic i aratilja nisu potpisnici ovoga budite sigurni u tome.tu kao zaaacano mesto u smislu ovo parce u ovo vreme u nevreme gde vlada mafija gradsko seoska koju i nju opisujemo itd

  • ilij

    20:36 // 7. 3. 2023.

    kako vi gledate ovaj sukob.tu eu gradi neke objekte za koje se izdaju drzavno odobrenje a lice na ukrainske sta se sve tu moze a sta prizeljkuje kasnije sa botovima okolo koi jedini posle svega ce da trzaju za oprostaj dok oni koi uzimaju za ovo sve bice na drugim jaslima

  • ilij

    20:40 // 7. 3. 2023.

    mozda je ovo taj trenutak da sada malo vise mozda prosrljamo u svemu ovome koje je i tu a udara se sa kriminalom sada da bi kasnije to bi bilo ukrainskorusko balkansko itd

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: