Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 2. 8. 2015.

| Ekonomija

Naredne godine izgradnja puta od Svrljiga ka Staroj planini

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
unnamed-(1).jpg
Ovih dana završava se kilometar i po Ulice Vase Albanca; foto: M.M.

Od naredne godine počeće izgradnja puta od Svrljiga ka Babinom zubu, najkraće destinacije od Niša ka tom turističkom centru, što će značajno doprineti razvoju turizma u ovom delu Srbije, najavila je u Svrljigu ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je prilikom obilaska radova u Ulici Vase Albanca koja je deo državnog puta ka Staroj planini rekla da će ta ulica za nekoliko dana biti kompletno završena, kao i da je i za razvoj turizma na samoj Staroj planini važno uraditi put od Svrljiga. 2 Ministarka u Svrljigu sa narodnim poslanikom najavila ulaganje u infrastrukturu; foto: A.K.

Ne postoji mali i veliki grad i mala i velika ulica. Nije Beograd Srbija. Da bi mogli da razvijamo turizam i da zamolimo turiste da letuju u Srbiji, treba im obezbediti i dobar put – kaže Mihajlovićeva.

I narodni poslanik Milija Miletić naglašava da je posebno važan i razvoj niškog Aerodroma odakle je do Stare planine nakraći put preko Svrljiga i da će to dosta uticati na razvoj turizma u ovom delu Srbije, a da Svrljig ima dosta toga da ponudi turistima.

Imamo brojne mogućnosti u seoskom, verskom i lovnom turizmu jer Svrlig ima sve ono što je treba, samo nam je potrebno ulaganje u infrastrukturu – kaže Miletić.

Rekonstrukciju Ulice Vase Albanca u dužini od 1.450 metara radi JP „Putevi Srbije“, a trotoare koji se u istoj dužini rade paralelno sa kolovozom finansira lokalna samouprava.


Ove godine otvara se 86 kilometara auto-puteva

Prema rečima ministarke Zorane Mihajlović ove godine će, pored otvaranja će biti rekonstruisano i 120 kilometara. 3 Izgradnja puta ka Staroj planini šansa za razvoj turizma na jugu Srbije; foto: A.K.

I na Koridoru 10 radi se znatno brže nego prethodnih godina, a u odnosu na 2012. godinu u Srbiji se gradi 10 puta više – naglašava Mihajlovićeva.

Dodaje da postoje ulice i gradovi gde se može više, ali se, kako kaže, radi koliko se ima sredstava.

Uskoro će, prema njenoj najavi, a uz pomoć kredita Svetske banke, biti realizovan i program rekonstrukcije 1.100 kilometara puteva u celoj Srbiji.

To će biti ogroman posao za sve nas, posebno za domaće kompanije – kaže Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja prethodno je u Svrljigu otvorila kupališni kompleks „Bazeni Pastirište“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    08:33 // 3. 8. 2015.

    Sasvim je izvesno da se svim ovim infrastrukturnim sredjivanjem u Svrljigu, kao i jubilarnom Belmužijadom otvorilo novo poglavlje u istoriji Svrljiga. Sada je na svakom stanovniku ove opštine da se lično maksimalno angažuje kako bi dao svoj doprinos sredjivanju izgleda privatnog prostora gde se živi i radi u Svrljigu i drugim naseljima ove opštine. Pozivam sve sugradjane da se late svojeg posla.

  • srdjanf

    06:07 // 3. 8. 2015.

    e dobro su se setili da beograd nije srbija...

  • narodni poslanik

    23:28 // 2. 8. 2015.

    Milija Miletić je svojim sedenjem u poslaničkoj klupi pokazao kako izgleda kada čovek voli svoju funkciju i zaslužio je prolazno mesto na poslaničkoj listi za naredne parlamentarne izbore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: