Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 25. 9. 2020.

| Ekonomija

Naučno-tehnološki park u Nišu 3 meseca od otvaranja dobio prvog stanara, ostale kompanije se useljavaju

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
ntp
Otvoren je bez kompanija u njemu; foto: JV/J. A.

Prošlo je više od tri meseca kako je zvanično otvoren niški Naučno-tehnološki park, a iako je bio plan da se start-up kompanije usele u avgustu, korona je to odložila. Sada je, kako navodi direktor NTP-a Milan Ranđelović, jedna kompanija počela da radi iz kancelarije, a ostale se uveliko useljavaju, te očekuje da će park konačno početi s radom od prve nedelje oktobra.

Juna meseca, pred izbore i u vreme pandemije, svečano i u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vućića i premijerke Ane Brnabić, zvanično je otvoren niški Naučno-tehnološki park. Međutim, otvaranje nije značilo i početak rada.

Uoči otvaranja, kompanije se nisu uselile, a kasnije je njihovo useljavanje odloženo zbog pandemije.

Jedna firma već desetak dana radi fizički iz prostora kancelarije, ovi ostali se trenutno intezivno useljavaju i to su različite faze, neki rade na uređenju enterijera, neki unose nameštaj, neki sređuju telekomunikacije, prosto prilagođavaju prostor u skladu sa svojim potrebama i željama . Plan je da u prvoj nedelji oktobra, većina njih počne fizički da radi iz parka - navodi Ranđelović.

Ističe da programsko-strateški okvir razvoja niškog Naučno- tehnološkog parka, koji je na jučerašnjoj sednici usvojila Vlada za period 2020-2025. godine, omogućava konačni početak rada i to u punom kapacitetu.

Vlada je u saopštenju o usvajanju ovog programa istakla važnu ulogu tehnoloških parkova koju imaju na razvoj ekonomije.

Ciljevi su usmereni na pružanje infrastrukturne podrške i stručnih usluga privrednim društvima i naučno-istraživačkim i inovacionim organizacijama, radi njihovog povezivanja i bržeg plasmana novih prizvoda na tržištu - piše u saopštenju Vlade.

Podsetimo, Niš je više od decenije čekao otvaranje Naučno-tehnološkog parka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uros

    17:37 // 26. 9. 2020.

    Na zalost, bio sam, video sam, zali boze para.... Sve je uredjeno jakoooooo ali jako lose...kocke ispred pukle, olupanez fontana krpljena, pod pun baloncica, i otisaka cipela, na dosta mesta se ljusti, nosaci stakla korodirali, knauf djene djene uradjen, silikon svuda gde sme i gde ne sme... A jos novo.... Ljudi, strasno

    • Ma nije bitni

      08:05 // 27. 9. 2020.

      Ma de bre Uroše ce se popravi,direktorska fotelja sa platom nije pukla ostalo nije važno.

  • NSS

    14:21 // 26. 9. 2020.

    Sljasteca poslovna zgrada koju ce iznajmljivati stranim i domacim kompanijama. Mozda ce i biti nesto od tehnologije ali od nauke verovatno ni N. Kvalitet izrade ocaj. Samo knauf i staklo. Kako misle to da odrzavaju kad sad posle 3 meseca prodjete i vidite zaprljana stakla mislite da je u upotrebi bar par godina. Ploce ispred zgrade svaka druga okrnjena a tu prolaze samo pesaci i po koja bicikla...

  • realan

    11:43 // 26. 9. 2020.

    ma da bre sve gotovo, evo čekamo na useljenje od 1. septembra ali na žalost radovi nisu i dalje završeni, možda treba opet da se svečano otvori?!

    • LudiMilojko

      13:25 // 26. 9. 2020.

      Oni su morali ovo expressno da smuljaju zbog para sto uzeli tamo 2006-2008 godine.Taj novac je otisao u privatni dzep ali ovo su sklepetali sa parama od porez.Samo da ima da se operu od kradje sto je uradjena sa novac koji je uzet.Njih ne interesuje da li ce radi ili ne.

    • Milan Randjelovic Muja

      08:05 // 17. 10. 2020.

      Podrzavam izgradnju NTP i vidim uselio se Cevabdzija Zoki i Nena i vidim da mesara Biftek se javila.Laz je da nece niko da se useljava i da tamo nema nikog

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: