Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 21. 10. 2021.

| Ekonomija

Nedimović u Leskovcu obećao gradnju distributivnog centra, vodovoda i rekonstrukciju mostova

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Nedimović
Distributivvvni centar biće izgrađen u "Zelenoj zoni; Ilustracija; foto: M. M.

Nakon posete tokom jula selu Svirce, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović danas je opet boravio u Leskovcu, gde se sastao sa proizvođačima paradajza, kako bi im saoštio da će biti izgrađen distibutivni centar gde će svi poljoprivrednici tokom godine moći da dovoze svoje proizvode. Najavio je i rekonstrukciju mostova obrušenih nakon poplava i saopštio da je odobren projekat za vodosnabdevanje sela Turekovac i Svirce koji će državu i Grad koštati 18 miliona dinara.

Poljoprivrednici u Jablaničkom okrugu, od kako je počela epidemija virusa korone, imaju velikih problema pri izvozu svojih proizvoda. Sa tim problemima ovog leta suočili su se i proizvođači paradajza koji su nekoliko puta, nezadovoljni cenom i time što svoje proizvode ne mogu da izvezu, paradajz delili besplatno. Nakon razgovora sa poljoprivrednim proivođačima pre tri meseca, Nedimović je obećao rešenje problema dolaskom investitora, a danas je najavio i izgradnju distributivnog centra, odnosno hladanjače u ”Zelenoj zoni”.

Izgradićemo objekat koji će njima biti dat na upravljanje, a koji će moći da koriste svi poljopivrednici. Videćemo da napravimo dogovor sa lokalnim samoupravama u Leskovcu, Lebanu i Vlasotincu, kako bi imali međuopštinsku saradnju. Tako će poljoprivrednici imati siguran plasman i neće morati da brinu oko izvoza - rekao je Nedimović.

Ministar poljoprivrede saopštio je i da je projekat vodosnabdevanja za sela Turekovac i Svirce odobren i da će ukupno 18 miliona dinara zajedno finansirati država i Grad Leskovac. Ta dva sela, ali i mnoga u okolini Leskovca još nisu priključena na gradsku vodovodnu mrežu.


Najavljena rekonstrukcija mosta u Turekovcu

Obilne padavine početkom godine uticale su na to da mnogi mostovi budu oštećeni, a među njima su i most u Turekovcu koji spaja nekoliko sela, kao i most u Jelašnici. Rekonstrukciju je najavio ministar Nedimović, koji je priznao da je napravljen propust što do sada obnova nije završena.

Postoje propusti kod obnove mosta u Turekovcu jer je on važan i za distubitivni saobraćaj, pogotovo što se tiče poljoprivrednika - rekao je ministar.

Most Turekovac Most se obrušio još početkom februara; foto: M. M.Inače, most koji spaja sela Turekovac, Gornje Stopanje i Svirce, ali i vodi do dve fabrike ”Mesokombinat” i ”Sonder dux” obrušio se još početkom februara.

Obnovu mosta u Jelašnici najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je naglasio da pregovori sa preduzećem ”Srbijavode” još nisu završeni i da će rekonstrukcija koštati oko 24 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • superhik

    20:19 // 21. 10. 2021.

    Jel popio pola espressa i kilo zejtin? A da doso po paradajz!

  • znamo vas od ranije

    19:06 // 21. 10. 2021.

    Sad kad krene sa obećanjima pred izbore cccccc
    Pa ima da obećaju od pile mleko !!!
    Ko vas bre ne zna.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: