Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 30. 8. 2018.

| Ekonomija

Neizvesno ko preuzima "kružnu" liniju - "Niš ekspres" osporava "Ćurdića"

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
autobus
"Niš ekspres" ima bolje autobuse, ali je usluga skuplja; foto: S. M.

Iako za samo dva dana niške autobske linije 7, 12 i 34 na osnovu tendera Direkcije za javni prevoz treba da preuzme novi prevoznik, i dalje se ne zna ko će to biti, jer Ćurdićevu “pobedničku” ponudu osporava Niš ekspres.

Nakon odluke Direkcije za javni prevoz da jednogodišnji ugovor dodeli prevozniku Ćurdić, koji je ponudio autobuse po nižoj ceni, iz Niš ekspresa su podneli zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki.

Međutim, da li će ugovor ostati Ćurdiću ili će se na njemu ipak naći potpis direktora Niš ekspresa, ni dva dana do početka njegove realizacije nije poznato, jer, kako kaže direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević ništa nije odlučeno.

Obaveštavam Vas da još uvek nije okončan postupak po zahtevu za zaštitu prava ponuđača Niš ekspres Niš - rekao je Petronijević.

Odgovor na pitanje šta je potencijalno sporno kod Ćurdićeve ponude, novinari Južnih vesti zasad čekaju od Niš ekspresa.

Inače, ukoliko ipak posao dobije Niš ekspres, ovo će građane koštati preko milion evra za godinu dana, odnosno 152 dinara po pređenom kilometru, dok bi sa Ćurdićem to koštalo oko 900.000 evra za godinu dana, odnosno 132 dinara po km.

Podsetimo, Niš ekspres je sličnu stvar uradio i pre par meseci sa Arivom, koja je prvobitno po nižoj ceni dobila tromesečni ugovor da prevozi putnike na “kružnoj”, Sarajevskoj i Njegoševoj liniji. Naime, Niš ekspres je osporio Arivinu ponudu, jer je ponuđene autobuse u trenutku izvršenja ugovora već koristila na drugim linijama. Odluka je nakon toga promenjena.

Inače, "kružnom" linijom, kao i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren od jula, kako je odlučila gradska valst, neće voziti autobusi Direkcije za javni prevoz, jer ovo preduzeće gasi sektor saobraćaja.

Gradski većnik Igor Vojinović je govorio da je ovako odlučeno zbog toga što je isplativije, jer bi u autobuse gradske službe trebalo da bude uloženo mnogo više para, nego što će koštati da to radi neki drugi prevoznik.

Mnogi autobusi na "kružnoj" liniji bili su isključeni iz saobraćaja u martu, jer nisu prošli tehnički pregled, a jedan od njih je zbog neispravnih kočnica uleteo u bivšu kasarnu “Bubanjski heroji”. O tome da se građani voze nebezbednim autobusima, rukovodstvo Direkcije - direktor Saša Petronijević i njegov zamenik Nenad Stanković nisu hteli da govore.

* Tekst je neznatno izmenjen nakon što se pravnik "Ćurdića" javio novinarima

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MT

    17:21 // 1. 9. 2018.

    Trenutno se nalazim u autobusu na relaciji Beograd-Novi Sad, koji nije klimatizovan. Termometar pokazuje 35 stepeni, a subjektivni osecaj minimalno 40. U busu je i nekoliko beba, svi smo mokri, bukvalno se jedva dise..

    OVO JE POSLEDNJI PUT DA SE BILO KO OD PUTNIKA VOZI NIS EKSPRESOM!

    Vlasnika treba ubaciti u najtoplijem danu jula, bas u ovaj SELJOBUS, upaliti mu grejanje na max! Topli pozdrav!!

    • Avlijane

      11:37 // 3. 9. 2018.

      Kakve veze ima medju gradski autobus sa gradskim prevozem?
      Što se tiče linija koje je NIS Ekspres preuzeo autobusi su klimatizovani I znatno bolji od ostalih prevoznika u gradu Nišu..

  • Dragan Nesic

    11:49 // 31. 8. 2018.

    У свим расправама имамо сличне примедбе на рачун свих превозника.
    Неминовно да остаје да је Ниш-експрес најбољи у овим дешавањима.
    То показује у ово кратком периоду одржавања ових линија.
    А Ћурдић и Аррива Литас?
    Па видимо и осећамо када се возимо!

  • Mara

    11:25 // 31. 8. 2018.

    Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: