Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 13. 3. 2017.

| Ekonomija

Nema para za vranjske obućare, oni prete blokadom auto-puta

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
kostana-i.m
Radnici "Koštane" traže svoje pare; foto: I. M.

Radnici nekadašnjeg giganta u proizvodnji obuće fabrike „Koštana“ zapretili su blokadom auto-puta ka Skoplju ukoliko im se ne isplate zaostale zarade. Njih 1.680 poziva se na odluku Privrednog suda iz 2003. godine u kojoj stoji da treba da im se u proseku isplati po oko 120.000 dinara.

Iako je bilo reči da predstavnici radnika treba da se sastanu sa ministrom Goranom Kneževićem, do tog sastanka nije došlo već je radnike primio državni sekretar Dragan Stevanović Boske o čemu je javnost obaveštena putem gradskog sajta.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Stevanović preneo je stav da država pokušava da pronađe adekvatno rešenje i to ne samo za radnike „Koštane", već i za sve ostale u Srbiji koji imaju iste zahteve.

U Srbiji imamo preko 80.000 radnika koji su, nakon završenog stečajnog postupka, u istom problemu. On je veoma kompleksan i ukoliko postoji pravni osnov rešenje ćemo pronaći. Nećemo ništa parcijalno raditi i donositi jednostrane odluke odnosno voditi populističku politiku, koja je uslovila i ovakve probleme - rekao je Stevanović.

sastanak-kostana-i.m Funkcioneri u razgovoru sa radnicima; foto: I. M.Predstavnik radnika Slađan Ristić, nakon sastanka rekao je da radnici najverovatnije neće blokirati auto-put kako su prvobitno najavljivali već će svoja prava ostvariti na sudu u Strazburu.

Sastanku u vranjskoj Gradskoj upravi pored državnog sekretara prisustvovali su Slobodan Milenković gradonačelnik Vranja, Slaviša Bulatović narodni poslanik i Srećko Pejković načelnik Pčinjskog upravnog okruga.

Stečajni postupak u ovoj fabrici obuće, gde se nekada proizvodilo po 4.000 pari cipela dnevno započet je još 2003. godine. Fabrika je u stečaju, a deo imovine je već prodat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    00:05 // 18. 6. 2017.

    Malo li je firmi i radnika u Srbiji koji nisu dobili nista i nece. I ja i moja supruga nikad nismo dobili nista, a firme propale !

  • vuk

    14:00 // 13. 3. 2017.

    Ako čekaju radnici Vranja da im Vlada reši problem u vezi isplate zaoatalih zarada,to se sigurno neće desiti.Premijer je obećao isplatu zaostalih zarada i radnicima Niša,pa to obećanje nije ispunio tj. obmanuo je radnike.Radnici Vranja,ako hoće brzo rešenje u vezi isplate zarada,treba da radikalizuju svoje proteste i da ne nasedaju na lažna i prazna obećanja iz ministarstva,jer pare neće dobiti.

    • Dragan

      15:55 // 13. 3. 2017.

      Ko je Vučić da određuje da li će radnicima biti isplaćene zaostale plate ili neće? Zar to nije stvar zakona a ne dobre volje bilo kog pojedica? Ako je presuđeno da se isplati onda pare moraju da se nađu ili ovi koji vode ovu zemlju treba da se sklone. Uostalom, ako je bilo 5 miliona Evra za Srebrenicu, 2 miliona dolara za Klintona i stotine hiljada evra za Blera, kako može da nema za radnike?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: