Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 21. 6. 2013.

| Ekonomija

Nema plata za Gradsku upravu u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
opstina31.jpg
Gradska uprava, arhivska fotografija

Zbog neodgovornosti pojedinih službenika i neadekvatnog rukovanja RINO programom naplate, Nišu blokirani transferi iz državne kase, što je stopiralo i isplatu zarada.

rino Dugovanja Muzeja i Uprave za privredu koja blokiraju GradGradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da “od poreza na zarade jedan dinar nije uplaćen na računa Grada od 6. juna”. Glavni razlog za to je činjenca da direktni i indirektni korisnici budžeta Grada Niša ne ispunjavaju svoje obaveze prema RINO programu.

- Oni to čine zbog nemara, neznanja ili neprofesionalnosti. Dva dana Grad Niš ne dobija 50 i više miliona iz državnog budžeta zbog toga što dve institucije nisu platile ukupno 5.200 dinara. Narodni muzej i Uprava za privredu su izvršile uplate, ali ih nisu rasknjižile prema RINO programu i zbog toga Grad od 6. juna ne dobija novac - rekao je Perišić.

Perišić objašnjava da zbog te dve obaveze ne mogu biti isplaćene plate zaposlenima u Gradskoj upravi. Zbog toga je, kako sam kaže, kao gradonačelnik preduzeo određene mere.

perisic Zoran Perišić, arhivska fotografija - Smenio sam sve pomoćnike i sve šefove odseka u Upravi za finansije. Daću nalog da se smene odgovorni i u Upravi za privredu i Narodnom muzeju. Ja imam jedan cilj, da ovaj grad funkcioniše bolje. Gde god mogu da snagom svog mesta smenim onoga ko ne radi dobro, uradiću to - naglasio je gradonačelnik.

Pored nemogućnosti isplate zarade gradskim službenicima, onemogućene su i isplate porodiljama, ali i davanja prema sportskim klubovima u gradu.

Gradonačelnik očekuje da se situacija do ponedeljka reši, ali, kako kaže, ne zna koji novi problem će doneti neadekvatno rukovanje RINO programom.

Zbog toga je za prvi radni dan naredne nedelje zakazao sastanak sa svim korisnicima budžeta gde će saopštiti “da će svi koji ne ispune svoje obaveze na vreme ostati bez sredstava za lične dohodke na neodređeno vreme”.

Podsetimo, RINO program je pravio probleme i početkom juna kada je zbog malih slova Gradu stopiran transfer od 65 miliona dinara. Na ovaj program primedbe je imao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, a lista lokalnih samouprava koje se svakodnevno suočavaju sa poteškoćama zbog RINO programa je duga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MM

    11:02 // 25. 6. 2013.

    Kao da taj problem od sad postoji,pa porodiljama kasni isplata 9 meseci(za sad),a pitanje je koliko ce jos cekati.Zena koja se porodila sredinom septembra jos nije dobila novac,a na spisku je za ispla

  • Nikola Jovanovic

    12:27 // 24. 6. 2013.

    sobyirom ko sveradi u gradskoj upravi plate im i ne trebaju

  • Milivoj

    03:12 // 24. 6. 2013.

    Što se bre više brukaš toliko objašnjavajući greške umesto da podeliš otkaze nemarnima i postaviš nove ljude da vidiš kako će da lepo rade?

    • Upućeni Insajder

      11:42 // 24. 6. 2013.

      Da bi ih postavio, treba da ih ima. Kako Srpska Nestručna Stranka (a bogami i Nezasita) raspolaže samo trutovima koji zamišljaju da su matice izbor mu je sužen. Trutovi su bezgrešni jer ne rade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: