Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 29. 1. 2014.

| Ekonomija

Nema velikih izvoznika iz Niša

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
elekronska industrija
Nekadašnji industrijski gigant "Ei"; foto:mic

Na spisku 15 najvećih izvozika iz 2013. godine, koji je objavilo Ministarstvo finansija, nema nijednog iz Niša, a samo je jedan sa juga Srbije.

Grad koji je nekada imao industrijske gigante i velike izvoznike kao što su Elektronska i Mašinska industrija danas, prema podacima koje je objavilo Ministarstvo finansija, nema velike izvoznike ni kada je reč o domaćim, ali i stranim kompanijama koje posluju u Srbiji.

Na 4. mestu najvećih izvoznika nalazi se “Tigar” iz Pirota, jedina korporacija sa juga koja se našla među prvih 15 kada je reč o visini izvoza, sa vrednošću nešto većom od 230 miliona evra.

“Yura Corporation” iz Rače, južnokorejska kompanija koja i u Nišu proizvodi elektroinstalacije za automobile, nalazi se na 10. mestu objavljenog spiska sa oko 115 milliona.

Međutim, podatke o najvećim izvoznicima iz Niša nije bilo moguće dobiti.

Novinarima Južnih vesti je u Ministarstvu finansija rečeno da podatke o najvećim izvoznicima iz Niša zatraže od Republičkog zavoda za statistiku, gde je pojašnjeno da su takvi podaci tajna, te da je Ministarstvo spisak od 15 najvećih objavilo “na sopsvenu odgovornost”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • U Srbiji nista novo

    16:38 // 29. 1. 2014.

    Interesantno iz Beograda samo dve firme a najbolje se zivi u drzavi. Dakle tacno je ono: Srbija radi, Beograd se gradi!

    • Jovan Kursula

      19:02 // 6. 2. 2014.

      A da je njih bilo 10 iz BGD ti bi opet rekao ETO SVE BEOGRAD.Zato sto ti i tebi slicni su zacrtali da pljunu Bgd unapred,a u nasem dvoristu ne vidimo propast.Nekima u Nisu je Bgd kriv i kad kisa pada

  • crga

    15:12 // 29. 1. 2014.

    Nažalost, već dugo godina Niš je zapostavljeni grad u svakom smislu,što južnije to tužnije.Nije ni čudo,koji sve ‚‚nezamenjivi‚‚i neuspešni političari upravljaju ovim gradom od 1996.g. do danas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: