Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 11. 9. 2020.

| Ekonomija

Nepoznat datum kompletnog završetka "Novog Niša", gotovi stanovi za vojsku

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
novi nis foto TT
Deo stanova završen; foto: T. T.

Nakon što je pre četiri godine počela gradnja “Novog Niša“ na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, koja je prodata američkom investitoru Clean Earth Capital, stanovi za vojsku su konačno završeni pošto su prethodno probijeni rokovi. Kompletan projekat podrazumeva i stanove za tržište koji će se, prema rečima investitora Ričarda Hanta, graditi na proleće naredne godine. Iako je završetak celog projekta ranije predviđen za 2021. godinu, kako je rekao Hant još uvek se ne zna kada će radovi biti gotovi.

Šarene zgrade na prostoru nekadašnje kasarne na Bubnju, sada su vidljive za sve Nišlije koje tuda prolaze. Nekoliko godina od početka radova i pomeranih rokova, konačno su završeni stanovi za pripadnike vojske.

novi nis 2 foto TT foto: T. T.Međutim, izgradnja drugog dela projekta koji predviđa stanove za tržište bi, prema rečima investitora Ričarda Hanta, trebalo da počne naredne godine.

Kompletno će novi urbanistički projekat biti usvojen jako brzo, ali će biti repliciran, znači isto će da se desi ovde. Trenutno zabrana raspolaganja zemljišta ne dozvoljava investitoru da ulazi u toliku investiciju pre nego sto grad odnosno investitor završi odnose sa gradom u vezi tih 20.000 kvadrata. Dok se to završi skinuće se zabrana raspolaganja zemljištem i počeće komercijalna gradnja, nadamo se tome najkasnije na proleće sledeće godine - rekao je Hant.

Pošto će izgradnja novog urbanističkog projekta početi 2021. godine, što je bio rok za završetak celog “Novog Niša“, još se ne zna kada će kompletni radovi biti gotovi.

Znači projekat je preko 250 hiljada kvadrata, tačan datum da neko može da kaže kad će to da se desi bi, verovatno, bio netačan. Nemoguće je znati kad će se to desiti - navodi Hant.

Gradilište je sa investitorom posetila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i najavila da će na novim projektima raditi Nišlije.

novi nis3 foto TT Gradonačelnica kaže da će raditi niške firme; foto: T. T.U razgovoru sa investitorom sam saznala da će sve ono što dalje bude građeno na ovom prostoru, a to će biti zgrade, odnosno stanovi za tržište, da će biti radna snaga naša, niška, znači neće to biti firme više iz Vojvodine, Beograda. Isključivo u saradnji sa gradom ovde će biti domaća radna snaga, anagažovana od arhitekata, građevinskih inžinjera do majstora - kaže Sotirovski.

Dodala je da gradu predstoji da rekonstruiše okolne ulice i razmišlja o lokacijama za budući vrtić.

Podsetimo, nakon što je američka kompanija Clean Earth Capital 2011. godine kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji, izgradnja projekta “Novi Niš“ počela je pet godina kasnije u vreme predizborne kampanje.

Od početka gradnje su pomerani rokovi za završetak stanova za vojsku, koji konačno ove godine završeni i predati Gradu koji će ih proslediti Vojsci Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ako se ne varam, čitala sa da je Clean Earth Capital prodao zemljište

    08:35 // 12. 9. 2020.

    Otkud ponovo oni u priči? Gde je bankarska garancija? Hoće li je neki gradonačelnik pokazati novinarima ili će svi muljaviti na tom poslu?
    Neshvatljivo mi je obećanje da će samo nišlije graditi u Nišu. Bogu hvala da nisu nigde u svetu poput Sotirovske, vratili bi nam decu koja rade za pristojnu zaradu van Srbije i žive u državama u kojima političari snose odgovornost budu li uhvaćeni u muljaži.

  • Kameny

    07:13 // 12. 9. 2020.

    Kakav ,,Novi Niš" ? Samo je dato takvo komercijalno ime da bi bilo atraktivno za prodaju...reklamu. Ako gradiš ,,Novi Niš" onda gradiš neko novo naselje, a ne malo veće parče zemlje. ,,Novi Niš" je po starom planu izgradnje već bio zamišljen u Podviniku,pored nove škole i obdaništa, pre 25-30 godina i tako mu je glasio radni naziv...pa se zaboravilo. Ovo sad je samo komercijala...

    • ђура

      16:47 // 12. 9. 2020.

      Назив "Нови Ниш" је прави назив . Нови Ниш о коме прича Камени може бити само "Нова Каменица" .

  • MilosNis

    20:01 // 11. 9. 2020.

    Koje Niske firme, dajte ne zasmejavajte me molim vas... I ako je firma registrovana u Nisu radnici svakako nisu iz Nisa. Nemojte te zicer poene za lokal patriotizam ko boga vas molim!

    • RADOSLAV

      23:07 // 11. 9. 2020.

      Pod Niške se misli na Doljevačko-Pukovačke. Međarci itd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: