Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:01, 9. 8. 2011.

| Ekonomija

Neregularnosti u JKP Mediana?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
javne nabavke jkp mediana
ilustracija; foto: RTS

NIŠ - Inspektori Državne revizorske institucije oktrili su niz nepravilnosti u poslovanju JKP Mediana i podneli krivične prijave protiv odgovornih funkcionera.

Najveće nepravilnosti koje su inspektori uočili odnose se na javne nabavke i kredite koje je rukovodstvo preduzeća podizalo.

- U 9 slučajeva nabavki u 2010. godini u ukupnom iznosu od 8.2 miliona dinara dinara, ugovorena vrednost bila je veća od vrednosti planirane godišnjim planom nabavki. Takođe, Preduzeće je u prošloj godini od više banaka uzimalo kredite u ukupnom iznosu od skoro 140 miliona dinara, za koje nije sproveden postupak javne nabavke - navodi se u izveštaju u koji su Južne vesti imale uvid.

Pored toga, inspektori su utvrdili da je menadžment preduzeća dao u zakup magacinski prostor drugom pravnom licu bez naknade i bez odgovarajuće odluke Upravnog odbora, kao i bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu.

U Izveštaju se posebno "skreće pažnja" na podatak da je prekoračen iznos troškova reprezentacije i da Preduzeće nije u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije ograničilo troškove reprezentacije, kao i da se protiv JKP Mediana vode sudski sporovi ukupne vrednosti od skoro 70 miliona dinara, za šta, tvrde inspektori, "rukovodstvo Preduzeća nije vršilo procenu ishoda ovih sudskih sporova",

Poseban problem po mišljenju revizora je što je u Mediani zaposlena osoba na mestu "internog revizora", ali što se "u suštini interna revizija ne obavlja".

Na kraju izveštaja navodi se da rukovodstvo JKP Mediana nije dostavilo primedbe na Izveštaj revizora.

Prema nepotvrđenim informacijama, zbog uočenih nepravilnosti Državna revizorska institucija podnela je krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u JKP Mediana.

Nadležni izbegavaju novinare

Mobilni telefon direktora preduzeća Dragana Radisavljevića (G17) od jutros je nedostupan. 

Javnost za sada ostaje i bez komentara gradonačelnika Miloša Simonovića (DS) i načelnika gradske Uprave za komunalne delatnosti Vladislave Ivković, koji ne odgovaraju na telefonske pozive.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rada

    01:16 // 27. 2. 2012.

    Bojan Avramovic je opozicioni politicar, svojevremeno clan radikala, pa su ga isterali, pa je bio i porparol kod one seljacine Velje Ilica u NS-u, ili kod neobavestenog Kostunice u DS-u, nisam siguran, jer doticni menja stranke kao carape... Tako da, manite vi njega, nije ni on cvecka, naprotiv...

  • Jovana

    23:23 // 10. 8. 2011.

    Posteno da ti kazem ja se bas slazem sa Goranom, verovatno sam i ja sumnjiva.... jes da Pedja Blagojevic i Bojan Avramovic nemaju ama bas nikakve dodirne tacke, bore se svako na svoj nacin

  • bocke

    21:20 // 10. 8. 2011.

    meni mi je ovaj goran nislija malo sumnjiv

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: