Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 30. 4. 2024.

| Ekonomija

Nešto i poskupljuje pred izbore - naknade na pijacama u Nišu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Pijaca Boško Buha
Nove pijace, pa nove i cene? foto: Nikola Đukić

Od 1. maja na pijacama u Nišu primenjivaće se veće cene za korišćenje tezgi, pošto je JKP Tržnica usvojila novu odluku o pijačnim naknadama. Osnovna mesečna naknada na svim pijacama je u proseku je veća za 1.000 dinara, bilo da je reč o poljoprivrednim ili robnim tezgama.

Odluku o utvrđivanju pijačne naknade na pijacama na teritoriji Grada Niša usvojio je Nadzorni odbor Tržnice još 1. aprila, ali je pre tri dana objavljen u Službenom glasniku. Obrazloženje o uvećanju cena nije deo odluke.

Dok se hvale rekonstrukcijom pijace "Krive livade" u koju je navodno uloženo 98 miliona dinara i najavljuju otvaranje pijace na Panteleju, iz JKP Tržnice donose i druge novine za prodavce - nove cene.

Tako će za osnovnu mesečnu naknadu za piljarsku, zanatsku ili tezgu za plastiku prodavci na pijacama "Tvrđava" i "Krive livade" umesto 10.407 dinara plaćati 11.448 dinara, a 1.000 dinara više davaće i oni koji imaju tezgu za prodaju jaja i cveća.

otc 13 Veliko uvećanje naknade za robne tezge na OTC-u; foto: JV / Tamara RadovanovićKada je reč o dnevnoj naknadi ona je uvećana sa 531 dinara na 610 za prvu zonu sa rezervacijom, odnosno sa 498 dinara na 570 za drugu zonu sa rezervacijom.

Osnovna mesečna naknada na pijaci "Durlan" uvećana je sa 10.062 na 11.069 dinara za piljarsku ili zanatsku tezgu, dok je na pijacama "Ćele kula" i "Bubanj" naknada za te tezge od 7.482 uvećana na 8.231 dinar.

Kada je reč o robnim tezgama, najveći skok u ceni je na pijaci "OTC" gde su neke naknade veće i za skoro 2.000 dinara.

Tako će mesečna naknada za robnu tezgu u ekstra zoni umesto 12.783 dinara biti 14.062 dinara, u prvoj zoni koštaće 11.214 dinara umesto dosadašnjih 10.194, a drugoj zoni 9.025 dinara umesto 8.205 dinara.

Naknada za robnu tezgu na pijacama "Tvrđava" i "Krive livade" uvećana je za 1.000 dinara, dok je na pijacama "Durlan", "Ćele kula" i "Bubanj" veća za 600 dinara.

Poslednji put, pijačne naknade menjane su 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Нишлија (Обреновићева)

    09:53 // 4. 5. 2024.

    Једину доходовну и шармантну "Цветну пијацу" ликвидираше на штету Тржнице и грађана. Поређаше коцку (ноге да сломиш) и направише ругло од Београдске капије.

  • Solomon

    11:22 // 1. 5. 2024.

    Ništa to nije. Sve treba da poskupi jer ovaj bandoglavi narod bolje nije ni zaslužio. Glasajte i dalje za lopove i secikese.

  • Raki

    14:50 // 30. 4. 2024.

    A ti isti sto prodaju na otc dobiju po 2000 kada glasaju za SNS, a ovamo se zale.
    Malo su digli pijacnine,,,,,
    Dizi više mogu još da trpe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Samo neka se što više pucaju vatrometi, veselo da bude, da narod ne misli o mukama i problemima

Marko Popovic Čitalac

Tekst: Niški kulturni centar za 4,3 miliona iznajmljuje opremu za Nisomniju, Filmske susrete i Horske svečanosti

Pronađite nas na: