Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 14. 12. 2018.

| Ekonomija

Niko se nije se javio na poziv da gradi akva-park u Nišu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
akva park
Hoće li Niš uopšte dobiti akva-park s obzirom na to da nema zainteresovanih investitora? foto: pixabay-mrkt

Licitacija za ustupanje niškog zemljišta firmi koja bi gradila akva-park na Loznom kalemu propala je, jer kako kažu u Sekretarijatu za imovinsko pravne poslove, nije bilo zainteresovanih investitora.

Na današnjem otvaranju ponuda, ustanovljeno je da nijedna nije pristgla. Tako gradnja akva-parka u Nišu i posle čitave decenije od prvobitnih planova da se ovo uradi i dalje ostaje samo san, uprkos odluci da se čak i zemljište ustupi besplatno investitoru koji bi napravio određene sadržaje, uložio pare i uposlio određeni broj ljudi.

Nije bilo ponuda, nijedna nije bila. Komisija je zasedala danas, posle toga donose zapisnik. Komisija koja je trebalo da primi ponude i da uradi zvanično zapisnik o tome. Ali ponuda nema - rečeno je iz Sekretarijata na čiju adresu je trebalo da stignu ponude investitora.

Iako je pre dve godine potpisan memorandum o razumevanju sa crnogorskom firmom Aquaterra solutions, na osnovu koga je urađen elaborat i određeni su uslovi za otuđenje zemljišta u blizini Niške Banje za gradnju vodenog parka, ova firma nije poslala svoju ponudu.

Na poziv se nije javila ni firma Italnis, sa kojom je grad već imao ugovor o izgradnji ovog sadržaja na Loznom kalemu, ali je raskinut zbog nepoštovanja obaveza. Iako je Italnis sredinom prošle godine najavio da je ponovo zainteresovan, i to ozbiljnije nego prvi put, ni od ove firme ništa nije stiglo.

Podsetimo, pre tri meseca od gradskog većnika Mihajla Zdravkovića čulo se da u tom trenutku nije bilo zainteresovanih za ovaj projekat, jer je crnogorska firma odustala zbog drugih investicija. I javni poziv za investitore bio je raspisan u poslednjem trenutku s obzirom na to da je odobrenje Vlade na elaborat o otuđenju zemljišta bilo ograničenog trajanja, a na pitanje da li će lokalna samouprava ostati pri istom planu za Lozni kalem i nastaviiti da traži investitora, očekuje se odgovor iz Gradske kuće.

Načelnik KLERP-a Milan Ranđelović je ranije rekao da postoji mogućnost da Grad odustane od ove ideje ukoliko ne bude zainteresovanih investitora.

Inače, poslednjih nekoliko godina izgrađen je vodeni park u Doljevcu, a i na niškom Čairu je napravljen mini akva-park.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera pisar

    11:57 // 16. 12. 2018.

    Vlada Srbije gradi akva-park na Paliću, i ulaže milijardu din. Tamo turista boravi svega 1,7 dana godišnje. Niš i bliži region ima bolju mikro klimu i ima više sadržaja za turiste i zimi i leti. Osim toga, pošto su uzeli aerodrom za džabe, i ne ulažu u njega, neka nam bar sagrade akva-park, o svom trošku, bilo bi fer, zar ne, pa kada odu da ih pamtimo po nečemu dobrom...

  • Ivan

    15:07 // 15. 12. 2018.

    Ko da se javi kad vlast odmah hoce procenat od vlasnistva ili mito za izgradnju kao sto je bilo u slucaju Italnisa.

  • Mara

    14:02 // 15. 12. 2018.

    Mnogo nam pa treba Akva park

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: