Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 4. 4. 2019.

| Ekonomija

Niš bi trebalo da dobije novo gradsko osvetljenje i lampione kroz javno-privatno partnerstvo

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
lampioni
Lampioni sa LED sijalicama se nalaze u Kazandžijskom sokačetu; foto: Vanja Keser

Niške ulice, trgovi, staze i parkovi bi od sledeće godine, kako kaže pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević, trebalo da dobiju LED osvetljenje i nove lampione. Ovo će, dodaje, biti sprovedeno nakon što novoformirani Radni tim, na čijem je čelu Milošević, izanalizira i napravi projekat za javno-privatno partnerstvo, a Grad sprovede tender.

LED svetiljke rekonstruisanog sistema će, kaže Milošević, omogućiti bolju ravnomernost osvetljenosti saobraćajnica, parkova i šetačkih staza, pritom postižući dodatne uštede u energiji.

Rekonstrukcija se odnosi na ceo grad. U centru Niša će većina svetiljki biti zamenjena LED rasvetom, osim nekih funkcionalnih parkovskih svetiljki koje će biti restaurirane i kojima će se zameniti izvor svetlosti - rekao je Milošević.

Javno-privatnim partnerstvom za rekonstrukciju niškog osvetljenja baviće se šestočlani Radni tim formiran sredinom marta, a na čijem je čelu Milošević. Njihovo zaduženje, kaže on, ima zadatak da razvije studiju izvodljivosti za “upliv” privatnika u ovu sferu.

Predlog projekta treba sadržati tehno-ekonomsku analizu postojećeg i budućeg stanja javnog osvetljenja u gradu i mesnim zajednicama. Komisija za javno privatno partnerstvo i koncesije daje mišljenje i ocenu da li je konkretni projekat u javnom interesu i da li se može realizovati u formi javno-privatnog partnerstva - kaže Milošević.

Javna nabavka se, dodaje, planira za kraj ove godine, a implementacija bi trebala biti završena tokom prve polovine iduće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Građanin

    14:11 // 5. 4. 2019.

    Opet neki "projekat" šta je ovo, ŠTA javno partnerstvo, šta se dešava ovo u našem gradu dokle će Likovi kojima je prvo radno mesto funkcioner da nam diktiraju i opisuju život, koji partneri to treba da radi grad i gradska firma, čija firma ko je partner, glasao sam za sns ali ne i za tamo neka javno privatna partnerstva da li zna centrala šta se dešava u gradu!

  • Stojko

    10:19 // 5. 4. 2019.

    Šta vam je to "javno privatno partnerstvo"? Je li to opet nekakvo tenderisanje za izmuzavanje grada? Ko je do sada brinuo o osvetlenju, za koje pare? Za koliko će poskupeti kada se uključi "partnerstvo"? A, zašto nema "partnerstva" za regulisnje užeg centra grada? A, zašto ovo, a zašto ono, a zašto ste /hoću da znam/ veliki mućak?

  • Ja

    09:30 // 5. 4. 2019.

    Osvetlite lepo da bolje vidimo ulice i ne upadnemo u neku rupu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: