Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 26. 9. 2019.

| Ekonomija

Niš dobija moderna autobuska stajališta vredna 20 miliona dinara

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
tenderska
Zasad nepoznate lokacije; printskrin: tender Direkcije

Stajališta od pleksiglasa i metala, sa drvenim klupicama, bežičnim internetom i panelima za reklame i mape grada, kupiće Grad Niš na tenderu vrednom 20 miliona dinara koji je raspisala Direkcija za izgradnju Niša. Premda još nije odlučeno koliko će ovakvih stajališta biti kupljeno, kao i gde će biti postavljena, u Direkciji za javni prevoz kažu da je sasvim izvesno da će se naći u centru Niša.

Dotrajala stajališta rogobatne konstrukcije koja se nalaze svuda po Nišu, mogla bi da odu u prošlost. Direkcija za izgradnju raspisala je tender kojim traži tri modela autobuskih stajališta, od kojih su dva moderna, sa solarnim panelima, punjačima za pametne telefone i internetom.

U Direkciji kažu da količina stajališta zavisi od cene po modelu.

Vrednost javne nabavke za autobuska stajališta sa radovima iznosi 20 miliona dinara. U zavisnosti od cene po modelu koja bude bila dobijena javnom nabavkom znaće se koliki broj stajališta i kog modela će biti naručene i postavljene - ističu u Direkciji.

Dodaju i da o lokacijama tek treba da se dogovore. To kažu i u Direkciji za javni prevoz, ali dodaju da će sasvim sigurno nova stajališta biti postavljana po centru i kod Kliničkog centra.

Podsetimo, u gradovima širom sveta, a posebno u državama EU stajališta pored osnovne funkcije imaju i displeje koji pokazuju tačno vreme do dolaska autobusa.

U Nišu je postojao samo jedan, u centru grada, a i on je oštećen prilikom policijske vežbe.


Slika stajališta u tenderu Direkcije preuzeta sa sajta firme iz Novog Sada

stajalište Fotografija preuzeta sa sajta "Petro monta"; printskrinU tenderskoj dokumentaciji, pored opisa stajališta, Direkcija za izgradnju okačila je i fotgrafije modela kako bi trebalo stajališta da izgledaju. Jedna od njih je preuzeta sa sajta novosadske firme Petro mont. U Direkciji kažu da nemaju nikakve dogovore sa ovom firmom, već da su fotografiju uzeli kao potencijalni model.

Fotografija stajališta, tipa 3 je skinuta kao mogući i eventualni model - kao ogledni primer i nema nikakve veze za konkretnim proizvođačem. U tekstu iznad slike se može videti detaljan opis onoga što mi tražimo za stajalište modela 3, a sliku smo stavili samo kao primer kako bi to trebalo da izgleda - kažu u Direkciji.

Dodaju da na slici nema nikakvog obeležja niti oznake bilo koje od firmi koje se bave proizvodnjom autobuskih stajališta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko

    13:16 // 1. 10. 2019.

    Aman, ovo je najmanja briga. Zar nisu pre 3 meseca postavljali nova stajalista? Ne razumem zasto sad opet. Mozda bi bila odlicna ideja da se prvo obeleze sva stajalista. U Proleterskoj vise ne postoji ni znak ni farbe na asfaltu. Mnogi ljudi i vozaci ne znaju da je to uopste stanica.

  • Verko

    11:03 // 27. 9. 2019.

    Moderni panoi za umrlice, rente i vandale.

  • Nishlija

    09:54 // 27. 9. 2019.

    Kakvo je to "moderno stajaliste" kada NIJE U NIVOU sa busom tako da mogu invalidi i majke sa kolicima da lako udju u njega? Jedno od poslednjih kradja pred izbore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: