Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 3. 9. 2018.

| Ekonomija

"Niš ekspres" ipak prevozi na “kružnoj”, "Ćurdić" kaže da još nije sve gotovo

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
autobus
"Niš ekspres" bio uporan; foto: Facebook/Direkcija za javni prevoz Niš

Zbog toga što je prevoznik Ćurdić, kako navode u Direkciji za javni prevoz, za linije 7, 12 i 34, ponudio autobuse kojima su prepravljane rampe za invalide, a nisu dostavili potrebnu potvrdu o atestu, građane će na ovim linijama prevoziti Niš ekspres. Vlasnik Ćurdića kaže da će “u Direkciji tek videti i da će sve biti u redu”.

Premda skuplji, Niš ekspres je bio odlučan da dobije posao na “kružnoj”, Sarajevskoj i Njegoševoj liniji, pa je nakon osporavanja tromesečnog ugovora između Direkcije i Arive, osporio i Ćurdićevu "pobedničku" ponudu na tenderu za jednogodišnji prevoz putnika. Razlog su, kako su naveli Zahtevu za zaštitu prava ponuđača, prepravke na 9 od 11 Ćurdićevih autobusa.

Prevoznik Ćurdić je izvršio prepravke na svojim vozilima u delu ugradnje rampe za osobe sa invaliditetom, pri čemu prepravke nisu praćene odgovarajućom atestnom dokumentacijom, niti su izvršene u skladu sa primenljivim standardima i propisima - navodi se u obrazloženju Direkcije.

Zbog ovih nedostataka, umesto Ćurdiću, kako je prvobitno odlučeno, posao je dodeljen Niš ekspresu. Međutim, vlasnik Ćurdića Dragan Ćurdić kaže da ovo nije kraj.

Još ništa nije gotovo. Ali biće sve u redu - bio je kratak Ćurdić.

Inače, Niš eskpresov prevoz će građane koštati preko milion evra za godinu dana, odnosno 152 dinara po pređenom kilometru, dok bi sa Ćurdićem to koštalo oko 900.000 evra za godinu dana, odnosno 132 dinara po kilometru.

Podsetimo, nakon odluke Direkcije za javni prevoz da jednogodišnji ugovor dodeli prevozniku Ćurdić, koji je ponudio autobuse po nižoj ceni, iz Niš ekspresa su podneli zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki.

Inače, gradska vlast je odlučila da "kružnom" linijom, kao i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren od jula, neće voziti autobusi Direkcije za javni prevoz, jer ovo preduzeće gasi sektor saobraćaja.

Gradski većnik Igor Vojinović je govorio da je ovako odlučeno zbog toga što je isplativije, jer bi u autobuse gradske službe trebalo da bude uloženo mnogo više para, nego što će koštati da to radi neki drugi prevoznik.

Mnogi autobusi na "kružnoj" liniji bili su isključeni iz saobraćaja u martu, jer nisu prošli tehnički pregled, a jedan od njih je zbog neispravnih kočnica uleteo u bivšu kasarnu “Bubanjski heroji”. O tome da se građani voze nebezbednim autobusima, rukovodstvo Direkcije - direktor Saša Petronijević i njegov zamenik Nenad Stanković nisu hteli da govore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Dinic

    03:53 // 8. 9. 2018.

    Curdic naso da se buni on kojiimajagora vozila u Nisu vozi neispravne autobuse kojima tockovi blokiraju , nemaju grejanje zimi , nemaju kocnice strasno voze ljude neispravnim vozilima to sve treba iskljuciti iz saobracaja

  • Aleksandar Dinic

    03:49 // 8. 9. 2018.

    Curdic naso da se buni najgori prevnik u Nisu vozi neispravne autobuse kojima tockovi blikiraju i nemaju kocnice Ni Ekspres bar ima kasvetne autobuse

  • Mesecna

    18:14 // 3. 9. 2018.

    Hvala bogu, jeste malo skuplje ali su bar autobusi pristojni...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: