Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 29. 6. 2018.

| Ekonomija

"Niš ekspres" preuzima 3 linije Direkcije za javni prevoz, iako je "Ariva" bila jeftinija

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
autobus
Ipak "Nišeskspres" preuzeo problematične linije Direkcije; foto: S. M.

Iako je Ariva iz Požarevca ponudila manju cenu, Niš ekspres ipak preuzima linije 7, 12 i 34 Direkcije za javni prevoz od 1. jula. Naime, iako su hteli da naplate manje, Ariva je ponudila autobuse koji su se na dan nadmetanja koristili u gradskom prevozu u Kragujevcu, što je bilo u suprotnosti sa zahtevima navedenim u tenderskoj dokumentaciji.

Muke sa niškim gradskim prevozom ne jenjavaju - nakon sprovedenog pregovaračkog postupka, na kojem su učestvovali Niš ekspres i Ariva, sa cenom od 149 dinara po km pobedila je upravo Ariva.

Međutim, prema dokumentaciji u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, Ariva nije ispoštovala uslov da ponuđeni autobusu budu garažirani u vreme učešća na javnoj nabavci, već su korišćeni za kragujevački gradski prevoz.

Iz dopisa gradske Agencije za saobraćaj Kragujevac se nesumnjivo može zaključiti da su 12 vozila u momentu podnošenja ponude korišćenja u sistemu javnog prevoza Kragujevac. S obzirom na to da je naručilac (Direkcija) naveo da vozila navedena u spisku vozila sa registarskim oznakama ne smeju biti korišćena na nekom drugom paketu linija u gradu Nišu ili u drugom naseljenom mestu u momentu podnošenja ponude - navodi se u dokumentaciji.

S obzirom na nove okolnosti, umesto po ceni od 149 dinara po pređenom km, koliko je punudila firma Ariva litas, Nišlije će Niš ekspresu plaćati 149,5 dinara po km. Ukupna vrednost ugovora, koji važi do 1. septembra, prema tenderskoj dokumentaciji, građane će koštati preko 30 miliona dinara bez PDV-a.

Komentar u vezi sa ovim slučajem novinari zasad nisu dobili od direktora Direkcije Saše Petronijevića.

Podsetimo, kružnom linijom, kao i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren od jula, kako je odlučila gradska valst, neće voziti autobusi Direkcije za javni prevoz, jer ova služba gasi sektor saobraćaja.

Gradski većnik Igor Vojinović je govorio da je ovako odlučeno zbog toga što je isplativije, jer bi u autobuse gradske službe trebalo da bude uloženo mnogo više para, nego što će koštati da to radi neki drugi prevoznik.

Mnogi autobusi na kružnoj liniji bili su isključeni iz saobraćaja u martu, jer nisu prošli tehnički pregled, a jedan od njih je zbog neispravnih kočnica uleteo u bivšu kasarnu “Bubanjski heroji”. O tome da se građani voze nebezbednim autobusima, rukovodstvo Direkcije - direktor Saša Petronijević i njegov zamenik Nenad Stanković nisu hteli da govore.

Inače, Direkcija je ranije ovog meseca raspisala javnu nabavku, na koju bi trebalo da se jave prevoznici zainteresovani da od 1. septembra, na godinu dana, preuzmu linije 7, 12 i 34.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Dinic

    23:47 // 9. 7. 2018.

    Sve je super dobri su busevi samo kad ne nebi pustali onaj mali krs od neoplana gb 46 najgori autobus sve bi bilo super

  • Avlijaneri

    13:48 // 3. 7. 2018.

    Sad kad su busevi poceli da voze u autobusima rade klime, cak ima i wifi.. Tako da nije losa viznja..
    Retke pohvale za Nis Ekspres..

  • Rođeni Nišlija

    08:22 // 2. 7. 2018.

    Prevoz u našem gradu je zaista katast. SVI KOJI GA KORISTE znaju šta hoću da kažem, autobusi su prljavi sedišta stara i pocepana, a naša garderoba upropašćena a da ne govorim kako se čovek oseća posle izlaska iz autobusa, a što se tiše nišekspresa ma užasni su bili SETITE SE SAMO KAKO SU NAS GODINAMA DRALI dok se nije pojavila KONKURENCIJA a oni izgubili monopol, užas šta se dešava sa prevozom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: