Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 23. 4. 2013.

| Ekonomija

Niš kasni sa proslavom Edikta

Autor:S.M.Izvor:Južne vesti

"15 minuta" - 23. april 2013 - gost Uroš Parlić, v.d.dir. TON Niš

Gostujući u emisiji "15 minuta" direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić izjavio je da se kasni sa organizacijom proslave velikog jubileja, a odgovornost za to prebacio na prethodnu vlast.

Parlić smatra da je sve ono što se sada radi, trebalo da bude otpočeto pre 4 godine, pa bi u tom slučaju sada bila potrebna samo "kozmetička doterivanja".

- Nije urađeno ništa, osim formiranja nekakvih organizacionih odbora i ovo je sad zaista jako malo vremena za jako puno posla. S tim moramo da se borimo. Sada, ako kupola na arheoparku Medijana ne bude završena do kraja godine, bože moj... Mislim, važno je da se radi, da su sredstva obezbeđena, što je u suštini bio najveći problem godinama unazad - kaže Parlić.

Direktor Turističke organizacije kaže da cilj prve dve manifestacije održane u Nišu, a posvećene 1700-oj godišnjici jubileja, nisu u grad ni mogle da dovedu turiste, jer im to nije bio ni cilj, ali najavio da će manifestacija za turiste biti u „periodu do kraja godine“. Uroš Parlić

- Turistička organizacija pokušava da iskoristi sve ovo što se radi sada u Nišu vezano za proslavu jubileja, da to valorizuje u narednom periodu. Mislim, turizam će da se odvija i narednih godina, tako da je proslava samo motiv da uđemo u fokus interesovanja ljudi - kaže Parlić.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li će, kako je pompezno najavljivano, Niš dobiti veliki spomenik Caru Konstantinu na Viniku. Potvrdio je da, iako je već prošao prvi kvartal jubilarne 2013, turisti ni na ulazu u grad, ni na ulicama grada ne mogu ni da naslute da je Niš grad Cara Konstantina, niti da se u njemu slavi ovaj jubilej.

- U ovom trenutku šetajući gradskim ulicama to nije vidljivo, mada ima nekih bilborda koje je Ministarstvo kulture zakupilo. Ja mislim da ih ima 8. Ono što je bitno je da će vrlo brzo dosta toga da se promeni. Mi smo u projektu (postavljanja) turističke signalizacije. U ovom trenutku se radi i turistička mapa Niša. I tamo negde, pošto su sada stupili novi zakoni i oko javnih nabavki i svih procedura koje traju zaista dugo, taj projekat će da započne sa realizacijom tamo negde početkom jula - rekao je Parlić.

Parlić je najavio i druge novine koje bi, kako sada stvari stoje, tek narednih godina turistima mogle da pokažu da je Niš grad u kojem je Konstantin rođen. Ekonomska kriza i prezaduženost Grada su, po njemu, razlozi zbog kojih TON nije dobio dodatna sredstava iz gradskog budžeta za promociju grada i proslavu jubileja.

Opštirinije u emisiji “15 minuta” u nastavku teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko iz mase

    15:02 // 24. 4. 2013.

    ha, ha...prosto je neverovatno koliko su ovi SNS-ovci nesposobni, kad god ne znaju i neumeju nešto da urade oni okrive bivšu vlast, od izbora je prošlo godinu dana, a ovi SNS-ovci i dalje kukaju kako je za sve probleme kriva bivša vlast...gospodo na vlasti šta ste vi radili proteklih godinu dana, ostavite na miru DS i počnite već jednom da rešavate probleme

  • Jelena

    09:08 // 24. 4. 2013.

    A ti si,Parlicu,upravo ta bivsa vlast i bio!!!!Sta sada pricas,o cemu ti??? Gledas samo kako da se domognes neke love te si i porodicu ostavio da se sami snalaze...Ali,nema love...zao nam je!
    Ko visoko leti padne jaaaaaaaako nisko i kao covek i kao politicar a ti si pao svakako!
    SRetno!

  • mjuga

    08:21 // 24. 4. 2013.

    Gospodine, vi dajte ostavku, pa pustite staru vlast dok prodje proslava, posto uvek krivite one od pre Vas. Ako niste bili spremni i sposobni da resavate probleme, nemojte u politiku, bavite se nekim produktivnim poslom. Da je Car Konstantin rodjen u Americi, proslava bi trajala deceniju, a od zarade od turista bi podigli jos 5 Nju Jorka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: