Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 19. 9. 2018.

| Ekonomija

Niš na "Informatičkom putu svile", potpisano pismo o namerama sa kineskim gradom

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kina digitalna ekonomija
Unaprediti saradnju u skladu sa načelima jednakosti, međusobnog poštovanja, opšteprihvaćenih pravila međunarodnog prava i uzajamnih koristi; Foto: ni.rs

Kao učesnik međunarodne konferencije o digitalnoj ekonomiji u kineskom gradu Hangdžou, Niš je potpisao Pismo o namerama za jačanje razvoja takozvanog "Informatičkog puta svile" između ova dva grada. Potpisnici su se ovim, kako se navodi na gradskom sajtu, dogovorili da unaprede saradnju u oblasti digitalne ekonomije.

Kao predstavnik Grada Niša u Kini je boravio gradski većnik Mihajlo Zdravković, koji je istakao značaj ovog pisma o namerama za uspostavljanje "pilot zone ekonomske saradnje". Minahlo Zdravković Kina Mihajlo Zdravković potpisao Pismo u ime Grada Niša; Foto: ni.rs

Ovo Pismo predstavlja izuzetno značajan i koristan projekat, budući da Niš raspolaže vrhunskim kapacitetima na polju elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija i da nastojimo da te kapacitete u potpunosti stavimo u funkciju ne bi li unapredili kvalitet života u gradu, kao i usluge koje grad i njegove institucije pružaju građanima. Pozitivni primeri i iskustva koja ćemo, kroz saradnju sa gradom Handžo, prepoznatljivom po razvijenoj digitalnoj ekonomiji i uspešnim IT kompanijama, dobiti, za nas će biti dragoceni - rekao je Zdravković.

Iako na sajtu nije precizirano koje će se konkretno radnje preduzimati na osnovu ovog Pisma, navodi se da je Zdravković rekao da će saradnja biti plodonosna i da će unaprediti poslovno okruženje i uticati na bolji ekonomski razvoj, zasnovan na primeni naprednih tehnologija i inovacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tesla

    10:55 // 20. 9. 2018.

    Bolje da ste digovorili rasu svinja koju cete da cuvate i izvozite u Kinu.

  • Gordi

    18:34 // 19. 9. 2018.

    Volim i ja njih.

  • Natalitet

    16:50 // 19. 9. 2018.

    Tehnologojom do boljeg nataliteta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: