Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 31. 10. 2018.

| Ekonomija

Niš najviše zarađuje od poreza, a najviše troši na plate, robu i usluge

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
budžet
Kako oni troše naše pare?; foto: ilustacija/flickr - Ken Teegardin

Budžet grada Niša u prvih 9 meseci ove godine najviše je napunjen porezima građanima na zaradu i na imovinu, a ukupni prihodi Grada veći su za 270 miliona dinara u odnosu na isti period prošle godine. Najviše se iz gradske kase, kako kažu iz Sekretarijata za finansije, trošilo na robu i usluge i plate zaposlenih, ukupno blizu 3 milijarde dinara.

Od januara do septembra 2018. godine od poreza na zarade dobijeno je 2,58 milijardi dinara, navodi Danijela Spasović iz Sekretarijata, a porez na imovinu “doneo” je u kasu 726 miliona.

Prihod od poreza na zarade je oko 160 miliona dinara veći u odnosu na prošlu godinu. Porez na imovinu je u odnosu na isti period prošle godine veći za 22,5 miliona dinara. To znači da imamo veći broj zaposlenih i da je porezom na imovinu obuhvaćeno više obveznika - objašnjava Spasović.

Ukupno izvršenje prihoda za prvih 9 meseci je 85,45 %, a tekući prihodi veći su za 264 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu.

Realizacija rashoda u 2018. godini je 80,10 %, ali je realizacija planiranog za investicije bila (samo) 61,8 %.

Najveći izdaci na rashodnoj strani gradske kase su za plate zaposlenih 1,43 milijarde dinara i za robu i usluge blizu 1,57 milijardi.

Izvršavali smo redovno sve obaveze koje su bile po prioritetima - rashode za zaposlene, korišćenje usluga i roba, izvršavali smo određene rashode vezane za investicije, obaveze prema dobavljačima. Zadovoljni smo realizacijom za devetomesečni period - kaže Spasović.

Podsetimo, ovogodišnji budžet Grada Niša iznosi 9,4 milijarde dinara, a dok ga je gradonačelnik Niša Darko Bulatović nazvao najboljim u istoriji, opozicija ga je kritikovala jer nije razvojni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smajlo

    12:11 // 1. 11. 2018.

    Najvise zaradjuje od poreza, koje ludilo, porez ili bolje poznat kao reket, harac.

  • Sima

    06:27 // 1. 11. 2018.

    Nis je dobar samo da se ode iz njega. A nakon toga i iz zemlje.

  • Sloboda narodu

    22:47 // 31. 10. 2018.

    Pojedoše nas vaške...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: