Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 21. 2. 2019.

| Ekonomija

Niš planira da iznajmi prostor za manifestacije, kirija do 200.000 mesečno

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
sedišta
Koji prostor u Nišu ispunjava uslove?; foto: Flickr/David Joyce (ilustracija)

Prostor u centru Niša površine oko 1.000 kvadrata, sa nekoliko sala, binom i svlačionicama Grad Niš planira da zakupi na period do kraja 2019. godine. Građani bi za ovo, prema gradskom oglasu, mogli da plaćaju do 200.000 dinara mesečno. Potreba za novim prostorom javila se, kako kaže sekretar Sekretarijata za kulturu i informisanje Nebojša Stevanović, jer Nišu manjka prostor za gradske manifestacije.

Gradske svečanosti, manifestacije, koncerti, predastave, seminari, promocije, izložbe i zvanični prijemi od marta do kraja 2019. godina, mogli bi da se održavaju u prostoru koji Gradska uprava planira da zakupi. Za kiriju su spremni da plate do 200.000 dinara.

Poslovni prostor treba da sadrži veliku salu sa binom, pratećim holom sa garderoberom, odvojenim muškim i ženskim toaletima, galerijom, odvojenim svlačionicama, VIP sobom za predavača, multimedijalnom salom i velikom salom sa pratećim prostorijama za potrebe gradskih manifestacija, za horske nastupe, za stručna i seminarska predavanja, za promocije, za glumačke nastupe, za video predstave, za izložbe, za zvanične prijeme - piše u gradskom oglasu.

Još jedan od uslova tražen oglasom je da se ne plaćaju komunalni troškovi za ovaj prostor.

Sekretar Sekretarijata za kulturu Stevanović kaže da Nišu fali ovakav prostor.

Grad je ostao bez prostora Galerije “Srbija”, a Oficirski dom je prebukiran. Zato iznajmljujemo prostor u kojem će se realizovati jedan deo gradskih manifestacija - ističe Stevanović.

U kom prostoru će se preseliti gradske manifestacije, znaće se posle 26. februara, kada je zakazano otvaranje ponuda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • E nasi NiSkI Naprednjaci

    21:39 // 21. 2. 2019.

    Narod nema za hleba kad ono tras izjava 200 000 na mesecnom nivou Mora da vas je ovo savetovao Demokrata ili g17 strucnjak koga ste ostavili na funkciji posle 2012 pod pricu da Naprednjaci nemaju kadar. Samo Napred brze Jace bolje blizu vrata sto se tice grada Nisa. Gradska uprava nema za sapun I za higjenu prostorija koje se NE ciste mesecima ,stranke na prijavi braka to snimaju telef kao vic.

  • Posmatrac

    17:56 // 21. 2. 2019.

    A, gde to u centralnom gradskom jezgru uopste postoji takav prostor?!?! Ili, mozda ima neka tajna kongresna dvorana, ili tajno pozoriste, ili tajna koncertna dvorana.... ili ce mozda da iznajme Sava Centar u BG-u i izjave da je Nis predgradje BG-a.....??? Koja je ovo otvorena pljacka naroda, pa to je stvarno nevidjeno!

    • Fl

      19:19 // 21. 2. 2019.

      U sps u nade tomić. Jedino oni imaju taj prostor

    • Alkibijad

      09:06 // 22. 2. 2019.

      Posmatrač je dobro osmotrio. S tim što ako je reč o otvaranju ponuda - logično bi bilo zaključiti da u centru Niša postoji čak nekoliko takvih potpuno opremljenih (kao što stoji u konkursu) prostora?! Osposobite konačno Muzički klub - ne želim da to zovem NKC-om jer tamo decenijama skoro ništa nije organizovano. A možda je to i glavni problem - ako se sala privede nameni - treba nešto i da se radi

  • Klavir

    17:49 // 21. 2. 2019.

    Za svirke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: