Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 16. 6. 2011.

| Ekonomija

Niš: porezi manji tek od 2012.

Autor:Izvor:TV Zona Niš
Niš, Skupština grada
Niš, Skupština grada

NIŠ - Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su dugo najavljivanu odluku o smanjenju stope poreza na imovinu, ali će ta povlastica moći da se primenjuje tek od naredne godine jer je rok za donošenje odluke istekao 13. juna, prenosi TV Zona.

Gradsko veće predlog odluke uputilo je 19. maja, ali je nakon toga sednica Skupštine zakazana tek za 14. jun, što je dan nakon isteka roka.

Predsednik Skupštine grada Mile Ilić nije želeo novinaru TV Zona da komentariše ovaj propust, a načelnica gradske Uprave za finansije Snežana Jovanović rekla je da ne zna zbog čega se kasnilo.

Ona je potvrdila i da će, ukoliko odluka ne bude prihvaćena na republičkom nivou, stope poreza ostati neumanjene, što će prouzrokovati osetno povećanje ove dažbine. To je televiziji Zona potvrđeno i u Ministarstvu finansija.

Nakon izmena Zakona o porezu na imovinu, kojim je utvrđeno značajno povećanje ove dažbine, niška lokalna samouprava najavila je da će smanjiti stopu poreza sa 0,4 na 0,3 odsto, kako građani ne bi plaćali više no prethodnih godina. Nakon najave ove mere i usvajanja predloga na Gradskom veću, pa čak i amandmana predloga kojim se ubrzava stupanje na snagu odluke, čitava stvar stigla je i pred Skupštinu grada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    13:15 // 17. 6. 2011.

    upozorio sam skupstinsku vecinu da kasne jer je rok za donosenje odluke bio 13.6.2011. za sve je odgovoran gradonacelnik. odluka je donesena da se stvori lazna slika kako zuti rade u korist gradjana. u stvari, i dalje gule kozu narodu.

  • Dragan Vukadinovic

    16:33 // 16. 6. 2011.

    upssssssss, pa zar nije odbornik SRS Dragoljub Stamenkovic to rekao jos juce / da ce zbog lose gradske vlasti navodno umanjenje poreza biti samo farsa/ ???
    Ali ko uopste slusa opoziciju????
    Razliku u ceni bi trebalo da plate odbornici Skupstinske vecine i gradsko vece od svojih dnevnica. Pozdrav SRS

  • scila

    15:17 // 16. 6. 2011.

    Da li treba uopste komentaristi pomenuti "propust"? Na stranu poznati javasluk nasih odbornika i njihove administracije, sve ovo mi "mirisi" na ujdurmu da se u gradski budzet slije neka para vise!
    Aman zaman odbornici, iz suve drenovine se ne moze iscediti voda!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: