Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 25. 12. 2023.

| Ekonomija

Niška GSA planira da u 2024. godini počne gradnju "socijalnih" stanova na Ledenoj steni

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
stanovi 1
Za stanove u Majakovskog bilo je 3 puta više prijava od broja stanova; foto: arhiva JV

U 2024. godini Gradska stambena agencija planira da počne izgradnju stambenog bloka za takozvane "socijalne" stanove u Ulici Petra Aranđelovića u niškom naselju Ledena stena, a kako objašnjavaju u svom programu poslovanja za narednu godinu, namera je da se u narednih 5 godina izgradi 5 zgrada sa skoro 300 stanova.

U Programu poslovanja niškog JP Gradska stambena agencija, koji će se sutra naći pred odbornicima niške Skupštine, kao investiciju za narednu godinu navode izgradnju ovog stambenog kompleksa koji će biti namenjen stambenoj podršci.

Stambena podrška je svaki oblik pomoći stanovanju licu koje iz socijalnih, ekonomskih i drugih razloga ne može sopstevnim sredstvima da reši stambenu potrebu po tržišnim uslovima za sebe i svoje porodično domaćinstvo - objašnjavaju.

Kažu da je lokacija na Ledenoj steni površine od 5 hektara i da se planira da bude izgrađeno 5 zgrada koje će imati 6 do 7 spratova. Ukupno je planirano da bude izgrađeno 296 stanova i 2 lokala.

Planirana je fazna izgradnja objekata kroz tri faze izgradnje gde bi u 2024. godini krenuli sa prvom fazom. Prvom fazom biće izgrađeno 4.930 kvadratnih metara neto stambene površine tj. 96 stambenih jedinica i 330 kvadrata poslovnog prostora tj. 1 lokal -piše u Programu.

Navode da je će biti potrebno 5 godina da se sve izgradi i da je procenjena vrednost investicije 1,5 milijarde dinara.

Finansiranje izgradnje prve faze planira se sopstvenim sredstvima od 20% Ii sredstvima komercijalnih kredita 80%. U prvoj polovini godine planira se raspisivanje tendera za građenje prve faze i početak građenja objekata - navode u Programu poslovanja.

Kažu da su u ovu lokaciju već uložili 40,5 miliona dinara - za zakup zemljišta, naknadu za gradsko građevinsko zemljište i troškove izrade projektno tehničke dokumentacije.

U Programu se navodi i da je Grad Niš je do sada opredelio veći broj lokacija za novu stambenu izgradnju namenjenu stambenoj podršci i to: Inženjera Birviša, Rasadnik i naselje Crvena Zvezda.

Podsetimo, poslednja stanovi koje je izgradila GSA su se prodavali u Ulici Majakovskog i bilo je 3 puta više prijava od broja stanova. Jedan od stanova koji su prodavani po nižoj tržišnoj ceni na konkursu je dobio i zet gradonačelnice Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • restitucija

    13:16 // 26. 12. 2023.

    U restituciji se jos uvek vodi postupak oko te lokacije gde treba da se grade ti tzv. solidarni stanovi. Postoji zabelezba u katastru oko toga. Kako moze neko da najavljuje gradnju ako nisu jos uvek rascisceni imovinsko-pravni odnosi.

    • Kosmopolita

      10:11 // 27. 12. 2023.

      Isto je bilo i za Majakovskog, pa su tamo ipak nikle zgrade zbog atraktivne lokacije, samim tim veća ugradnja za sve. Na L.S. rupe stoje godinama!

  • Miomir Maric

    07:14 // 26. 12. 2023.

    Evo jos jedne sanse sa Draganin zet i odbornik sns-a Radulovic uzmu jos po jedan stan.

    • dexter

      10:47 // 26. 12. 2023.

      I kabadahije iz Brzog Broda.

  • Miloš

    00:10 // 26. 12. 2023.

    Zet likes this!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: