Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 16. 8. 2023.

| Ekonomija

Niška "Mediana" kupuje podzemne kontejnere za skoro 250.000 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Novi kontejneri u BK
50 novih kontejnera biće raspoređeno po Nišu; ilustracija; foto: čitalac

50 novih podzemnih kontejnera trebalo bi da uskoro bude postavljeno u Nišu, pošto je JKP Mediana raspisala tender vredan skoro 250.000 evra, preko kojeg traži firmu koja će kontejnere nabaviti i postaviti. Tačne lokacije za sada nisu navedene.

Prepuni kontejneri i male divlje deponije - neki su od problema na koje se Nišlije stalno žale i Južnim vestima preko aplikacije “Prijavi problem”.

Na pojedinim lokacijama, koje u tenderskoj dokumentaciji još nisu istaknute, taj problem mogao bi da bude rešen pošto Mediana planira da po Nišu rasporedi 50 novih podzemnih kontejnera.

Iz tog preduzeća zahtevaju da kontejneri imaju nožnu komandu, da su nepropusni za vodu i da iz njih ne može da curi tečnost, kao i da prostor za otpad bude 3 kvadrata.

Otvor za ubacivanje otpada treba da je minimalnih dimenzija 500 x 500 milimetara i da je pristupačan osobama sa invaliditetom i deci. Metalni poklopac iznad otvora za ubacivanje otpada treba da je konstruktivno rešen tako da se posle korišćenja sam zatvara prigušivanjem i nikada ne može ostati u otvorenom položaju, odnosno bez potrebe da ga korisnik sam zatvara posle upotrebe, kako se ne bi pospešivao ulazak vazduha, što bi moglo izazvati eventualni požar u kontejneru, širenje neprijatnih mirisa iz kontejnera i ulazak atmosferskih padavina - piše u dokumentaciji.

Procenjena vrednost 50 takvih kontejnera je 29.200.000 dinara, što je oko 250.000 evra, a rok za slanje ponuda je 13. septembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    11:36 // 17. 8. 2023.

    Eeeejjj, jedan kontejner 5000 evra, koji traju JEDNU GODINU JER IH NIKO NE ODRZAVA. Uuupppps, gde reko odrzavanje jer ce odmah njihov pajtas da otvori firmu za odrzavanje sa enormnom cenom, kao sto odrzavaju fontane

  • djokica

    07:16 // 17. 8. 2023.

    ....sa čijim parame se tu kupuju podzemni kontejneri. Zašto se ne obezbede onda kontejneri i kante za sve stanovnike Grada. Razmislite još jednom, JKP Mediana kupuje podzemne kontejnere a u obavezi je svakog domaćinstva da obezbedi kontejner kantu ili posudu za odlaganje otpada. Ovde se troše sredstva koje ne bi trebalo da budu predmet za JKP Mediana

  • djokica

    07:14 // 17. 8. 2023.

    ... i još jedan komentar ili bolje pitanje za rukovodstvo JKP Mediana, zašto ovo preduzeće kupuje podzemne kontejnere pa i ostale kontejnere kada je to dužnost i obaveza svakoga pojedinca da ima kontejner za odlaganje otpada. Novoizgradjenim stambenim objektima se ne poklanja kontejner, stanovništvu koje živi u kućama takodjen JKP Mediana ne poklanja kontejner ili kantu već sami kupuju....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: