Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:37, 26. 1. 2024.

| Ekonomija

Niška "Mediana" ponovo kupuje korpe za pseći izmet, parkovske klupe i kante za otpatke

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
1696514296103
3 miliona dinara za urbane mobilijare; foto: JV/Tamara Todorović

Tri meseca od poslednje kupovine, JKP Mediana planira da nabavi još 10 korpi za pseći izmet, 27 parkovskih klupa i 10 kanti za otpatke sa pepeljarom. Za nabavku “urbanih mobilijara” Mediana ovog puta planira da izdvoji 3 miliona dinara.

mediana "Mediana" raspisala tender; foto: Vanja Keser Mediana traži firmu od koje će kupiti sivo-crne korpe za pseći izmet koje se sastoje od kućišta korpe, nosača korpe i uloška korpe.

Kućište je zatvoreno pocinkovanim čeličnim limom kako na gornjoj površini kućišta, tako i na dnu kućišta. Prednja vrata su mobilna, otvaraju se zakretanjem ka napred do projektovanog graničnika sa prethodnim otključavanjem brave pomoću ključa. Na prednjim vratima je, u gornjem delu, pozicioniran otvor za ubacivanje psećeg izmeta, sa poklopcem izradjenim od nerdjajućeg čelika, a koji se nakon odlaganja otpada vraća u prvobitni položaj - navode u tenderu.

Zahtevaju da llivene parkovske klupe sa naslonom budu izrađene u baroknom stilu.

Sedište i naslon su izrađeni od štafli tvrdog egzotičnog drveta iroko, bez prslina, zaceplina, ulegnuća i oštećenja, vidljivih čvorova i pravih, bez uvijanja i deformacija, fino obrađenih, zaobljenih ivica - piše u dokumentaciju.

Kako navode u tenderu, kante za otpatke sa pepeljarom treba da se sastoje od stuba, odnosno nosača kante, korpe za otpatke i uloška korpe za otpatke, da budu u crnoj mat boji, a čelični delovi moraju biti toplo cinkovani ili pocinkovani i plastificirani u boju po izboru naručioca.

Procenjena vrednost za nabavku “urbanih mobilijara” je 3.000.000 bez pdv-a, odnosno oko 25.500 evra. Rok za podnošenje prijava je 5. februar.

Sličnu nabavku, Mediana je imala septembra 2023. godine i tada je od firme Korali iz Kraljeva za skoro 8 miliona dinara kupila tri korpe za pseći izmet, 30 livenih parkovskih klupa, 30 kanti za otpatke sa pepeljarom, 98 metara ograde, dve obične klupe, 12 barikadnih stubova sa lancima i dve info-table.

Ta firma dobijala je Medianine tendere i ranije - 2020. godine za kante, klupe, pepeljare i žardinjere, 2022. za mobilijare u novom parku kod Delte i za podzemne kontejnere, a ove i prošle godine za rezervne delove za podzemne kontejnere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:07 // 26. 1. 2024.

    @ Qgo- druze, gonici tih konja, po centru grada su glasaci ,od izbora do izbora, za neku sicu i lazna obecanja, ili nemojte struju da placate, samo nas glasajte ! A, konji, nek se uneredjuju po centru Nisa, mi funkcineri ne prljamo svoja vozila, vozimo se drzavnim !

  • Qgo

    12:27 // 26. 1. 2024.

    A iza onih konja ko skuplja?

    • Гага

      14:17 // 26. 1. 2024.

      ...егзотични имиџ малог Бангладеша...ко мисли тако да живи...правац Бангладеш...одакле су дошли...

  • Alo

    09:56 // 26. 1. 2024.

    Ne zna drugo da uradi za grad samo kante namešta a grad sav u rupe i neosvetljen o fasadama i da ne komentarišemo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: