Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 17. 3. 2024.

| Ekonomija

Niška Medijana među najskupljim opštinama u Srbiji po cenama novoizgrađenih stanova

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
stanovi zgrade
Nakon beogradskih, niška Medijana u prvih 5 opština po visokim cenama stanova; foto: A. Kostić

Osim beogradskih opština, gde su najveće cene novih stanova u Srbiji, po visokim cenama su se izdvojila još 5 mesta u Srbiji, među kojima je i niška opština Medijana. U ovoj opštini je u 2023. godini prosečna cena stanova u novogradnji bila nešto veća o 1.500 evra, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Prema podacima Zavoda za statistiku, prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u drugom polugodištu 2023. godine bile je 207.103 dinara.

Najniža cena bila u Bujanovcu - 48.344 dinara, odnosno nešto više od 400 evra po kvadratu, dok je najveća bila u beogradskoj opštini Savski venac - 495.981 dinar, odnosno nešto oko 4.200 evra po kvadratu.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama. Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojile su se i Novi Sad, Čajetina, Užice, Vrnjačka Banja, niška opština Medijana - navodi se u saopštenju Zavoda za statistiku.

Kada je reč o drugim opštinama na jugu, nakon Niša su cene najveće u Leskovcu - oko 1.000 evra je prosečna cena kvadrata u novogradnji. Potom sledi Vranje sa prosečnom cenom od 955 evra po kvadratu, zatim Pirot sa oko 800 evra, dok je najniža u Prokuplju - oko 740 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrač

    09:27 // 18. 3. 2024.

    Naravno masa onih koji dolaze sa juga puni su para i kupuju sve što im padne pod ruku, sve su živo pokupovali i stanove i lokale i poslove sve ....a naša deca se masovno iseljavaju odlaze baš zbog takvih jer ovi sve otimaju!

  • Dedinje

    07:35 // 18. 3. 2024.

    Dedinje ili Menhetan...jos kad bi ulice bile takve,aktivnosti itd barem da se zna za sta se placa

  • Sale

    21:17 // 17. 3. 2024.

    Nis su podelili na 15 opstina da bi ih lakse i sistematski unistili. Medijanu su pretvorili u favelu, gde vidis slobodno mesto tu zgradu podigni. Zasto tu ljudi i dalje kupuju stanove da zive nije mi jasno. Guzva, haos, buka, zagadjenjenost...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: