Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 31. 5. 2016.

| Ekonomija

Niška Toplana i dalje bez direktora

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Toplana Niš
Bez direktora, ali i bez problema; foto: JV

Zbog toga što je i dalje predsednik Opštine Medijana novoizabrani v. d. direktor Toplane ne može da preuzme funkciju, pa Gradskom toplanom privremeno upravlja Nadzorni odbor.

Iako su odbornici Skupštine Grada Niša dosadašnjeg direktora Slobodana Maksimovića prošle nedelje suspendovali zbog optužbi za korupciju, a privremeno imenovali Zorana Stojanovića za v. d. direktora tog preduzeća, niška Toplana i dalje nema šefa.

Stojanović kaže da je problem što je on i dalje predsednik Opštine Medijana, odakle ne može da se povuče dok se ne konstituiše novi saziv Skupštine te centralne niške Opštine.

Skupština Opštine samo konstatuje moju ostavku, ali mojom ostavkom se razrešava i celo Opštinsko veće, pa bi Opština ostala bez izvršne vlasti i bile bi uvedene privremene mere - kaže Stojanović.

On očekuje da u narednih "15 - 20 dana" bude konstituisana nova Skupština Opštine, nakon čega će, kako kaže, moći da se u potpunosti posveti Toplani.

Zoran Pavlović Toplana Niš Čuvar Toplane u letnjem periodu; Zoran Pavlović, foto: arhiva JVDo tada će, dodaje, Toplanom upravljati Nadzorni odbor čiji predsednik Zoran Pavlović kaže da to nije ništa neobično.

Imali smo već slične situacije. Na primer, kada je 2014. godine direktor bio u pritvoru isto je tako bilo. Dakle, Toplana radi regularno i priprema se za narednu grejnu sezonu - kaže Pavlović.


Stojanović: Čekam odluku Agencije za borbu protiv korupcije

Novoizabrani v. d. direktor Toplane Zoran Stojanović kaže da je od Agencije za borbu protiv korupcije tražio saglasnost da istovremeno obavlja tu funkciju i bude predsednik Opštine Medijana, ali da odgovor još čeka.

U razgovorima su mi odgovorili da će verovatno moći da se uradi, da nema sukoba interesa jer je Grad osnivač i preduzeća i Opštine, a njihove nadležnosti se ne preklapaju. Ali još uvek čekam da mi to napismeno odgovore - kaže Stojanović.

On dodaje da će, ukoliko bude dobio saglasnost, ostati na obe funkcije, a da će u suprotnom čekati da bude razrešen u Opštini.


Nije direktor, ali već ide na službena putovanja

Zoran Stojanović Direktor bez fotelje; Zoran Stojanović, foto: Opština MedijanaIako još nije preuzevo funkciju u Toplani, niti je sa tim preduzećem potpisao bilo kakav ugovor, Zoran Stojanović je proteklog vikenda o trošku tog preduzeća službenim kolima putovao na savetovanje na Zlatibor.

On kaže da je putovao sa predsednikom Nadzornog odbora, a da je skup bio veoma značajan za rad Toplane.

Bio je susret toplana i baš ona škakljiva tema zbog kog je i osnovano ono fenomenalno Udruženje predsednika skupština stanara. Raspravljano je o naplati toplotne energije po utrošku - kaže Stojanović.

Ovaj skup je, kaže Stojanović, naročito bio koristan jer je Niš je jedini grad u Srbiji gde se svi računi naplaćuju po utrošku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:18 // 31. 5. 2016.

    Scenario "Gorice" je sve izvesniji!Celnike Nisa ne interesuje nista,spremni su sve da upropaste zarad svojih interesa!Zar je moguce da nisu razmisljali o problemima koji su nastali postavljanjem coveka koji je predsednik G.o.Mediana?Tesko nama ako sportski radnik Pavlovic upravlja,makar i privremeno, preduzecem takvog znacaja za Nis!

  • Kalča

    14:27 // 31. 5. 2016.

    UPSS je budan.

  • Boka

    13:14 // 31. 5. 2016.

    Simpatičan dekica.Slika govori više od reci:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: