Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 18. 1. 2024.

| Ekonomija

Niška "Toplana" kupuje električne automobile za 66.500 evra od firme iz Beograda

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Toplana
Novo "osvežavanje" voznih parkova javnih preduzeća u Nišu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Tri nova službena električna automobila niška Gradska toplana kupiće od firme Pane AG iz Surčina koja je pobedila na tenderu sa ponudom od 6.498.000 dinara, a koja je za samo 2.000 dinara manja od cene koja je bila predviđena. Sa PDV-om to iznosi 7.797.600 dinara, što je oko 66.500 evra.

Ponuda Samostalne zanatsko-trgovinske radnje za promet robe na malo i komisionu prodaju Pane AG Patrik Aksentijević iz Surčina jedina je ponuda na tenderu i ocenjena je kao prihvatljiva.

Kako je istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, reč je o vozilima za potrebe servisnih službi. Zahtevi su bili da automobili budu sa dva sedišta i dvoje vrata, maksimalne brzine 90 kilometara na sat.

Iz Gradske toplane tražili su i da punjenje baterije vozila traje najviše četiri sata, da zapremina tovarnog prostora bude najmanje 2 kubika, a nosivost minimalno 500 kilograma, kao i da automobil ima ručnu i disk kočnice.

Tražili su i da im se omogući daljinsko zaključavanje, servo upravljač, zvučni signal, radar i kamera za kretanje unazad, grejanje, modularno zadnje svetlo, krovni nosači i osvetljenje u tovarnom prostoru.

Toplana je jedno u nizu javnih preduzeća i ustanova u Nišu koji u poslednje vreme “osvežavaju” vozne parkove, pošto su nedavno tendere za nove automobile raspisali Objedinjena naplata, Tržnica, Parking servis, Veterinarski institut, kao i Opština Pantelej.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    20:15 // 18. 1. 2024.

    Razumem kada Kursumlijsku Banju cija je vrednost procenjena na 6.276.000€, prodaju za 1.416.839€ pa novi vlasnik je na ime subvencije za kupovinu i rekonstrukciju od drzave dobije 2.457.937€. U prevodu Banju je dobio besplatno + 1.042.937 € pride.

    Ali biti 2 crvene jeftiniji od procenjene vrednosti je i vise nego cudno.
    Mislim da bi vlasnici Pane AG "Patrik i Bojan" trebali okusati srecu na LOTO

  • Mita

    19:49 // 18. 1. 2024.

    Svaka čast organizaciji zvanoj SNS. Toplana Niš umesto da kupi 3 Fabie recimo ili tri Dačije Sandero, kupuje od no name PANE AG firme iz Bg naravno, koja je registrovana kao servis za auto klime i plin, 3 električna automobila naravno sa detaljno definisanim k-ristikama. Žalosno je šta smo uradili od grade i države. Ko termiti smo i ne zaslužujemo ništa bolje.

  • Poltron

    18:45 // 18. 1. 2024.

    Kolko su poskupeli ne bi me čudilo da kupe i avion racuni za grejanje od 9 do 20000 za decembar katastrofa. Čekali su da prodju izbori pa udri....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: