Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 5. 10. 2018.

| Ekonomija

Niška Toplana podiže kredit od 250 miliona zbog duga za gas

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
toplana
U Toplani planiraju da kredit podižu parcijalno u partijama do 50 miliona dinara; foto: P. B.

Kredit od 250 miliona dinara, sa rokom otplate od 12 meseci, kako kaže direktor Gradske toplane Niš Predrag Milačić, ovo javno preduzeće podizaće parcijalno da bi otplaćivalo dug prema Jugorosgasu. Milačić navodi da je takav kredit Toplana uzimala i prethodnih godina, jer je isplativije plaćanje kamata banci, nego Jugorosgosu.

predrag milačić Milačić kaže da je dug prema "Jugorosgasu" oko 142 miliona dinara; foto: S. M.U ovom trenutku, navodi Milačić, Toplana je Jugorosgasu dužna nešto više od 140 miliona dinara. Zbog toga će, dodaje, Toplana da podiže kredit od 250 miliona dinara parcijalno u tranšama do 50 miliona.

Kao i svake godine ukupno kreditno zaduženje je 250 miliona. Uzimaće se tranše do 50 miliona, kako bude pristalo zaduženje za gas tokom nove grejne sezone. Nama je svakako jeftinije plaćanje kamate kod poslovnih banaka, nego kod Jugorosgasa. I mislim da je ovo dobra mera u smislu sniženja ukupnih troškova Toplane - navodi Milačić.

Direktor Toplane dodaje i da se ovakvi krediti podižu godinama unazad, a da je poslednji put uzet oktobra prošle godine. Inače, pre dve godine Toplana je zbog dugova za energente prodavala i deo svoje opreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zozo

    09:28 // 7. 10. 2018.

    Pa nije ni cudo...gomila stranackih kadrova...mesto neradnika i dzabolebarosa...pljackali narod sa visokim cenama...sad kad narod nece vise da finansira tako nesto...dizi kredit...platice grad nis...odnosno narod kad gradska uprava podigne porez na imovinu za 2019.godinu...jedino se lopovluk i nerad u ovoj drzavi isplati....

  • Borko

    11:18 // 6. 10. 2018.

    Kako stoje stvari sa naplatom računa za grejanje? Cena grejanja neopravdano visoka a toplana dužna za gas, gde su pare? Ne mogu oni što plaćaju grejanje da plate grejanje i onima što ne izmiruju godinama račune za grejanje. Hitno treba preispitati poslovanje toplane, debelo nešto nevalja.

  • Prcko

    10:39 // 6. 10. 2018.

    Da je privatna, ozbiljna i zapadna firma rukovodstvo bi letelo kao kufer i 80% zaposlenih bi bilo otpusteno jer su ionako visak zbog kojih se i uzima kredit za njihovo bahacenje, nerad i nesposobnost. Jedno obicno muljatorsko preduzece koje se pritom ponasa siledzijski zajedno sa patronima u vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: